of 58952 LinkedIn

GroenLinks wil kandidaat-gedeputeerde uit partij

Groenlinks (GL) in Limburg wil Carla Brugman uit de partij laten zetten. De reden daarvoor is dat Brugman zich vrijdag op persoonlijke titel kandidaat heeft gesteld voor het nieuwe college van Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg.
3 reacties

Groenlinks (GL) in Limburg wil Carla Brugman uit de partij laten zetten. De reden daarvoor is dat Brugman zich vrijdag op persoonlijke titel kandidaat heeft gesteld voor het nieuwe college van Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg.

Geen overleg

Vrijdag liet de partij al weten hier ontsteld over te zijn. Brugman, jarenlang Statenlid voor GL en nu wethouder voor die partij in Venray, heeft over haar kandidaatstelling geen overleg gepleegd met haar partij. GL weigert mee te werken aan het nieuwe college van GS, dat volgens fractievoorzitter Pepijn Baneke rechts is. 'De deelname aan dit college van Brugman wekt de schijn alsof het zou gaan om een breed college, maar daaraan willen wij niet meewerken', zei Baneke zaterdag in een reactie.

 

Brugman blijft bij voornemen

GL Limburg heeft het landelijk bestuur verzocht het royement van Brugman in gang te zetten.

In een reactie zei Carla Brugman zaterdagmiddag 'kennis te hebben genomen' van het verzoek om een royement. 'Ik wacht de verdere procedure af', zei ze. 'Ik moet nog even nadenken wat ik ermee ga doen.' Maar ze blijft bij haar voornemen gedeputeerde in Limburg te worden, benadrukt Brugman.

 

Verkeerde keelgat

Vrijdag werd bekend dat Limburg een college krijgt waarin vijf gedeputeerden zitten van CDA, PVV, Forum voor Democratie en VVD, en twee extern aangezochte kandidaten, onder wie Carla Brugman. Dat schoot GL in het verkeerde keelgat. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Twijn ter Braake op
Wottsjer schoffeert er weer lustig op los. Vooral zijn reactie naar mevr. Brugman is beneden alle peil ("hoe blond kun je zijn?").

Kan de redactie deze seksist niet verwijderen uit de commentkanalen?
Door Wottsjer (Watcher) op
Sommigen gaat niet te ver om op het pluche te komen. Dat deze dame niet snapt hoe ze de kleine CDA - machtsKoopmans tot onderkoning van Limburg verhelpt, zou al reden genoeg moeten zijn haar voor eeuwig uit de bovenlokale politiek te verbannen. Hoe blond kun je zijn?
Met instemmende deelname van links tot uiterst en verder rechts doet het CDA, de ex-KVP, weer wat het altijd in Limburg deed, haar goddelijke eigen gang gaan en de lakens uitdelen, verdelen en heersen, de boeren en de handel eerst. Koning Koopmans heerst over zijn Generaliteitsland.
Door Frank Wassenaar op
De kop "GrL zet kandidaat-gedeputeerde uit partij" klopt niet met de rest: "GroenLinks (GL) in Limburg wil Carla Burgman uit de partij laten zetten."

De kop van het originele ANP-bericht is secuurder: "GroenLinks wil kandidaat-gedeputeerde royeren."