Advertentie

GroenLinks: 'Wees bestuurlijk ongehoorzaam'

Om uitzetting van asielkinderen te voorkomen die binnenkort mogelijk in aanmerking komen voor pardon, moeten gemeenten een tijdje 'bestuurlijk ongehoorzaam zijn.' Die oproep doet GroenLInks-Kamerlid Tofik Dibi.

14 juli 2012

GroenLinks roept alle gemeenten in Nederland op tot 'bestuurlijke ongehoorzaamheid',  zodat asielkinderen die in de toekomst mogelijk in aanmerking komen voor een pardon, nu niet worden uitgezet. 

Kinderpardon GroenLinks verwacht dat de 180 gemeenten die zich hebben uitgesproken voor een kinderpardon zullen meewerken. Verder gaat de partij zoveel mogelijk gemeenten benaderen met het verzoek om te wachten met uitzettingen tot in de Tweede Kamer een wet is behandeld.

Uitzetting

Er zijn ongeveer 700 asielkinderen die zijn geworteld in Nederland, maar die toch uitgezet kunnen worden. Een wetsvoorstel van de ChristenUnie en de PvdA voor deze groep kinderen wordt na de verkiezingen besproken. ,,Stel dat de verkiezingen leiden tot een meerderheid en de wet wordt aangenomen, dan heb je nu die kinderen uitgezet", licht Kamerlid Tofik Dibi toe. ,,Dat kan niet."

Hij verwacht niet dat de gemeenten in de problemen komen, zolang ze openlijk handelen. ,,De nadruk ligt op het tijdelijke. De actie is gericht op de periode tot de wet er komt", aldus Dibi.

Reacties: 20

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Boris
Dus:

1) je mag als volksvertegenwoordiger/politieke vereniging in ons hoogste/belangrijkste vertegenwoordigende orgaan(de tweede kamer) oproepen om je niet aan de wet te houden of deze tegen te werken.

2) als overheidsorgaan overwegen om je niet aan de wet te houden, en evt. daadwerkelijk in strijd met de wet handelen.

3) als je als volksvertegenwoordiger je zin niet op democratische wijze krijgt deze alsnog doordrukken door onze democratische beginselen aan je laars te lappen.



Als dat zo is:

1) waarom zou ik me als persoon dan nog iets gelegen laten liggen aan welke wet dan ook?

2) waarom dan nog naar het stemhokje?

3) waarom dan belasting betalen?



humanbee
When Injustice becomes law resistance becomes duty.



Thomas Jefferson
True
Ik negeer linkse wetjes.
r van den hoff / directeur
Triest dat op deze wijze wordt opgeroepen onze democratisch wetgevingsysteem te saboteren.



Beter was geweest het onderwerp/deze nieuwe wet gewoon snel te behandelen, zodat die kinderen niet nog langer in onzekerheid moeten verkeren...maar daar laten alle politici de bal liggen!
Piet / directeur
Triest dat een volksvertegenwoordiger en Burgemeesters oproepen tot illegaal gedrag. Ik ga mijn belasting morgen maar eens niet betalen!



Het geeft wel aan hoe diep ons land is gezonken en hoe de toekomst van Ned en W.Europa er uit gaat zien.



Overgigens Gemeenten horen zich aan Gemeente Politiek te houden en niet op de regeringsstoel te gaan zitten. Ze hebben m.i. hun handen al vol aan hun eigen Gemeentelijke problemen.
Anita / n.v.t.
Dibi doet voorkomen dat al de 700 kinderen alleenstaand zijn. Dat is natuurlijk niet zo.

Zij hebben ouders en oudere broers en zusters, die dan ook automatisch voor een pardon in aanmerking komen.

Maar ja, daar heeft Dibi en consorten het niet over.

Het zieligheidsgehalte als het alleen kinderen betreft ligt altijd hoger. Dat is het geraffineerde van die Dibi.

Walgelijk!

Niels / Ambtenaar
@Laura, dat is politiek! Komt in het hele spectrum voor....
Post
Dit is regelrechte anarchie en een regelrechte bedreiging van de democratie. Bovendien lijkt men niet in de gaten te hebben dat een dergelijke actie koren op de molen is van de mensenhandel.
Alfred Blokhuizen
Als ik de reacties lees vergeet men dat het over kinderen en mensen gaat. Barmhartigheid lijkt niet meer te bestaan. Zelfs het eigenbelang wordt zelfs vergeten, want door de vergrijzing hebben we deze kiss heel hard nodig!



Maar ja.... Feiten doen er tegenwoordig niet meer toe in de dagelijkse pitiek en bij de kortzichtige burger.



Een reageerder schreef het al: als onrecht wet wordt is verzet een plicht. (Thomas Jefferson).
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Het lijkt me goed om bestuurlijk ongehoorzaam te zijn als GroenLinks tot het kabinet toetreedt. Hoewel we daar, gelet op de peilingen, gelukkig niet voor hoeven te vrezen.
Kaas !
Paniekvoetbal, groenlinks houdt 0 zetels over, kunnen ze buitenparlementair verder.
Anita / n.v.t.
@Niels.

Daarom is het zo belangrijk om a-politiek de leugens van politici te ontmaskeren door ze naar buiten te brengen.
Anita / n.v.t.
@Alfred.

Vergrijzing is van tijdelijke aard.

Kritikus / Geen Hagenees
Deze oproep is een solo-actie van Tofik Dibi.

Wordt niet door GroenLinks gesteund.

Geen aandacht aan besteden dus.
Kritikus / Geen Hagenees
En ondertussen wel een motie indienen om weigerambtenaren te ontslaan.

Grotere hypocrieten dan GroenLinkser zijn niet te vinden.
Ed van Ooijen / stafmedewerker en vakbondsconsulent
Dit soort gewenste burgerlijke ongehoorzaamheid van GroenRechts kan mij gestolen worden. Ik prefereer burgerlijke ongehoorzaamheid tegen het door deze neoliberale eliteclub gesteunde Kunduz-akkoord
chesnedy
GroenLinks is toch de partij voor zeer goed verdienende voormalige linkse rakkers met een rechtse agenda. 12 september wordt een "politieke bijltjesdag" voor deze zogenaamd links lullende maar rechts zakkevullende lieden.
Piet / directeur
@ALFRED. Ik was recent in 5 weken China en 2,5 mnd in Afrika. Ik weet nog honderden miljoenen kinderen die gister in Ned zouden willen komen.



Wees jij maar barmhartig Alfred. Maar ik denk dat ik met mijn ( al dan niet verplichte bijdragen) een veelvoud barmhartiger ben dan jij. Maar los hiervan laat in Godsnaam deze kinderen in hun eigen land vernblijven.

Leven in je eigen culturele verband/geboorteland, maakt je aanzienlijk gelukkiger dan eten uit een staatsruif in vreemd land!!! Daar denken maar weinigen over na.

Ook de gelukszoekers die hier komen hebben daar nog geen weet van, laat staan, jonge mensen. Hen lokt het grote ( uitkerings) geld. De verlokkingen van "horen zeggen", auto's, T.V., welvaart etc, etc. Weten zij beter! Maar jij ALFRED zou beter moeten weten! En zonder dat je het beseft ben je veel minder barmhartig dan dat je zelf weet. Simpel "gebrek aan kennis en info"!!!
True
GroenLinks wordt geabsorbeerd door grote communistische broer SP, verzet is zinloos.
Jan
"Deze oproep is een solo-actie van Tofik Dibi."



We hebben het nogsteeds over een 2e-kamerlid van GL, solo-actisbestaan niet in dit kader.
Advertentie