of 63998 LinkedIn

GroenLinks: 'Wees bestuurlijk ongehoorzaam'

Om uitzetting van asielkinderen te voorkomen die binnenkort mogelijk in aanmerking komen voor pardon, moeten gemeenten een tijdje 'bestuurlijk ongehoorzaam zijn.' Die oproep doet GroenLInks-Kamerlid Tofik Dibi.
20 reacties

GroenLinks roept alle gemeenten in Nederland op tot 'bestuurlijke ongehoorzaamheid',  zodat asielkinderen die in de toekomst mogelijk in aanmerking komen voor een pardon, nu niet worden uitgezet. 

Kinderpardon
GroenLinks verwacht dat de 180 gemeenten die zich hebben uitgesproken voor een kinderpardon zullen meewerken. Verder gaat de partij zoveel mogelijk gemeenten benaderen met het verzoek om te wachten met uitzettingen tot in de Tweede Kamer een wet is behandeld.

 

Uitzetting

Er zijn ongeveer 700 asielkinderen die zijn geworteld in Nederland, maar die toch uitgezet kunnen worden. Een wetsvoorstel van de ChristenUnie en de PvdA voor deze groep kinderen wordt na de verkiezingen besproken. ,,Stel dat de verkiezingen leiden tot een meerderheid en de wet wordt aangenomen, dan heb je nu die kinderen uitgezet", licht Kamerlid Tofik Dibi toe. ,,Dat kan niet."

Hij verwacht niet dat de gemeenten in de problemen komen, zolang ze openlijk handelen. ,,De nadruk ligt op het tijdelijke. De actie is gericht op de periode tot de wet er komt", aldus Dibi.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
"Deze oproep is een solo-actie van Tofik Dibi."

We hebben het nogsteeds over een 2e-kamerlid van GL, solo-actisbestaan niet in dit kader.
Door Gulag op
GroenLinks wordt geabsorbeerd door grote communistische broer SP, verzet is zinloos.
Door Piet (consultant) op
@ALFRED. Ik was recent in 5 weken China en 2,5 mnd in Afrika. Ik weet nog honderden miljoenen kinderen die gister in Ned zouden willen komen.

Wees jij maar barmhartig Alfred. Maar ik denk dat ik met mijn ( al dan niet verplichte bijdragen) een veelvoud barmhartiger ben dan jij. Maar los hiervan laat in Godsnaam deze kinderen in hun eigen land vernblijven.
Leven in je eigen culturele verband/geboorteland, maakt je aanzienlijk gelukkiger dan eten uit een staatsruif in vreemd land!!! Daar denken maar weinigen over na.
Ook de gelukszoekers die hier komen hebben daar nog geen weet van, laat staan, jonge mensen. Hen lokt het grote ( uitkerings) geld. De verlokkingen van "horen zeggen", auto's, T.V., welvaart etc, etc. Weten zij beter! Maar jij ALFRED zou beter moeten weten! En zonder dat je het beseft ben je veel minder barmhartig dan dat je zelf weet. Simpel "gebrek aan kennis en info"!!!
Door Hirundea op
GroenLinks is toch de partij voor zeer goed verdienende voormalige linkse rakkers met een rechtse agenda. 12 september wordt een "politieke bijltjesdag" voor deze zogenaamd links lullende maar rechts zakkevullende lieden.
Door Maciste op
Dit soort gewenste burgerlijke ongehoorzaamheid van GroenRechts kan mij gestolen worden. Ik prefereer burgerlijke ongehoorzaamheid tegen het door deze neoliberale eliteclub gesteunde Kunduz-akkoord
Door J. Hak op
En ondertussen wel een motie indienen om weigerambtenaren te ontslaan.
Grotere hypocrieten dan GroenLinkser zijn niet te vinden.
Door J. Hak op
Deze oproep is een solo-actie van Tofik Dibi.
Wordt niet door GroenLinks gesteund.
Geen aandacht aan besteden dus.
Door Laura op
@Alfred.
Vergrijzing is van tijdelijke aard.
Door Laura op
@Niels.
Daarom is het zo belangrijk om a-politiek de leugens van politici te ontmaskeren door ze naar buiten te brengen.
Door Groen niks op
Paniekvoetbal, groenlinks houdt 0 zetels over, kunnen ze buitenparlementair verder.

Vacatures

Van onze partners