of 64621 LinkedIn

GroenLinks doet onderzoek naar raadslid

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van het Rotterdamse gemeenteraadslid Judith Bokhove. Dat heeft fractievoorzitter Arno Bonte laten weten.
3 reacties

GroenLinks laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de integriteit van het Rotterdamse gemeenteraadslid Judith Bokhove. Dat liet fractievoorzitter Arno Bonte zaterdag weten. ,,Haar integriteit staat wat mij betreft nog steeds niet ter discussie en het onderzoek is bedoeld om alle twijfels daarover weg te nemen.''

Conflict

Bokhove is directeur bij energiebedrijf Greenchoice, dat een conflict heeft Eneco. Daar is de gemeente Rotterdam grootaandeelhouder. Vrijdag zei Bonte dat Bokhove de functie wel heeft gemeld, maar ,,later dan chique was geweest''. Bokhove volgde als bestuurder van Greenchoice haar partner Michiel Rexwinkel op. Die moest opstappen nadat de Nederlandse Mededingingsautoriteit het bedrijf had beboet vanwege stelselmatige malversaties. Het conflict tussen Eneco en Greenchoice gaat onder meer over de vraag of Rexwinkel persoonlijk moet opdraaien voor de miljoenenboetes.

 

Belangenverstrengeling

,,Er zijn vragen gerezen over eventuele belangenverstrengeling. Iedereen heeft het recht om inzicht te krijgen in wat er is gebeurd'', aldus Bonte. ,,We zien de uitkomsten met alle vertrouwen tegemoet.'' Hij liet eerder al weten dat Bokhove geen woordvoerder is over energiebeleid. Verder stemt ze niet mee als het in de raad daarover of over Eneco gaat.

 

Onderzoek

Wie het onderzoek gaat uitvoeren, is nog niet bekend. Volgens Bonte moet het met een of twee weken zijn uitgevoerd. Bokhove hervat haar werk als raadslid niet voordat het onderzoek is afgerond. Veel gevolgen heeft dat niet, omdat het reces is. Bonte gaat ervan uit dat het onderzoek is afgerond voordat de het reces is afgelopen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk op
GroenLinks laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de integriteit van het Rotterdamse gemeenteraadslid Judith Bokhove. Daarme wordt bedoelt: hoe krijgen we dit in de doofpot! Een dergelijke belangenverstrengeling kan gewoonweg niet, punt, uit!
Door J. Kop op
Dit geval is zo duidelijk dat er geen nader onderzoek nodig is. mevr. Bokhove moet gewoon opstappen.

Maar het is weer de bekende GroenLinks-aanpak. Dat we eerder zagen bij de Tweede Kamerleden Wijnand Duijvendak, Tara Singh Varma en Mariko Peters. Onderzoek op onderzoek en ondertussen lekker blijven zitten.
GroenLinks: de club met het morele besef van een pinda.