of 64204 LinkedIn

GroenLinks Den Haag wil zetel terug

Het Haagse gemeenteraadslid Mustafa Okcuoglu moet zijn zetel teruggeven en uit de raad stappen, vindt GroenLinks in de hofstad.
4 reacties

Het Haagse gemeenteraadslid Mustafa Okcuoglu moet zijn zetel teruggeven en uit de raad stappen, vindt GroenLinks in de hofstad. Okcuoglu besloot zaterdag GroenLinks te verlaten en solo verder te gaan.

Slagkracht van de partij
Afdelingsvoorzitter Machiel de Vries wil met Okcuoglu praten. ,,Hij zegt dat hij de partij een warm hart toedraagt. Dan past het dat je de slagkracht van de partij behoudt'', aldus De Vries zondagavond na een spoedvergadering.

Medewerkers ontslaan
GroenLinks had tot zaterdag twee zetels in de gemeenteraad van Den Haag. Nu de helft van de fractie vertrekt, halveert ook het geld dat GroenLinks van de gemeente krijgt. Dat kost de partij meer dan 54.000 euro per jaar, zegt fractievoorzitter Inge Vianen. De afdeling moet waarschijnlijk medewerkers ontslaan.

Okcuoglu lag overhoop met zijn fractievoorzitter Inge Vianen. Hij noemde haar houding ,,onverzoenlijk en niet op samenwerking gericht''. GroenLinks zegt dat niet te herkennen.

Zetel opnieuw mee
In 2013 verliet Okcuogle de Haagse PvdA. Hij had toen onenigheid met de fractie over een nieuw dans- en muziekcentrum in de stad, het Spuiforum. Ook toen nam hij zijn zetel mee en startte een eenmansfractie. (ANP/EdK)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arie (Betweter) op
Inderdaad....bezint eer gij begint.
Sommigen onder ons hebben een verborgen agenda in de politiek...namelijk ....zichzelf.
Als je daar niet blind voor bent... dan zet je deze lieden niet op je lijst.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Laten we beginnen dat het natuurlijk dieptreurig is dat die GroenLinksers zo weinig weet hebben van de Kieswet. En denken dat die zetel "aan de partij" toebehoort. Nee jongelui: de zetel behoort meneer Mustafa Okcuoglu toe.

Jammer genoeg, zou ik zeggen. Want meneer Mustafa Okcuoglu toont zich een windvaantje van de eerste orde. De zetel van meneer Mustafa Okcuoglu behoorde namelijk eerst bij de PvdA. Dat was namelijk waar meneer Mustafa Okcuoglu eerst zijn opportunistische broekje op het pluche plakte. Pas toen het hem daar niet meer beviel liep hij over naar Groen Links.

Dus meneer De Vries en mevrouw Vianen, als er iemand recht van spreken zou hebben, dan is het natuurlijk allereerst de PvdA. Want daar brak meneer Mustafa Okcuoglu heet eerst zijn belofte aan de kiezers over namens wie hij sprak.

Maar inmiddels mag het duidelijk zijn, de opportunistische meneer Mustafa Okcuoglu spreekt alleen namens zichzelf.

Misschien is dit een moment voor linkse excuus-Trus partijen om eens goed na te denken vòòrdat je de eerste de beste excuus-allochtoon in je partij opneemt omdat je de stemmen van z'n achterban wel waardeert. Het is meneer Mustafa Okcuoglu namelijk niet te doen om de principes van uw partij, het is meneer Mustafa Okcuoglu voornamelijk te doen om de handel die hij met z'n kiezers kan drijven.
Door Flipper op
Het is jammer, maar helaas. Als iemand eruit stapt en besluit z'n zetel mee te nemen dan helpt daar niets meer aan. beter nadenken vooraf over wie je op verkiesbare plekken op de lijst zet en idd. zoals Van zanten hier ook al aangeeft: kijk verder dan alleen met een Dibi visie. Kwaliteit moet op de eerste plek staan, daarna pas andere zaken zoals afkomst e.d.
Het is dus helaas een geval van: eigen schuld, dikke bult.
Flipper
Door Van Zanten op
De Heer Okcuogle heeft gewoon recht op zijn zetel. Juist in dat licht is het zo verbazend dat bij de selectie van Gemeenteraadsleden deze man met de partijkaart van de PvdA nog op zak en die van GroenLinks bij de post voorrang kreeg boven hard werkende gemotiveerde leden die een jarenlang lidmaatschap met zich mee dragen. GL heeft een blinde vlek ; de vlek van Tobi.

Vacatures

Van onze partners