of 63966 LinkedIn

Groeiend protest lokale politici tegen Wilders

Steeds meer burgemeesters, colleges en Statenfracties uiten hun afkeer tegen de racistische uitspraken van PVV-leider Geert Wilders. Het voltallige college van Nijmegen gaat dinsdag aangifte tegen Wilders doen.

Diverse burgemeesters, colleges en Statenfracties hebben hun afkeer geuit tegen de racistische uitspraken van PVV-leider Geert Wilders. Het voltallige college van Nijmegen gaat dinsdag aangifte tegen hem doen.

Schandelijk

De gemeente Halderberge heeft bij monde van burgemeester Giel Janssen afstand genomen van de uitspraken van Wilders. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan noemde de uitlatingen van de PVV-leider ‘verschrikkelijk naar en schandelijk’. De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel steunt Marokkanen die aangifte willen doen.

 

Statenfracties stoppen samenwerking

In een gezamenlijke verklaring laten de Overijsselse Statenfracties van PvdA, D66, 50PLUS, ChristenUnie en SP weten niet langer samen te werken met Overijsselse PVV’ers die geen afstand nemen van racisme. Twee leden van de Statenfractie van de PVV in Friesland keren de partij de rug toe. Het gaat om fractievoorzitter Otto van der Galiën en Pieter Buisman, zo meldden zij zaterdag. Het is nog niet bekend wat het derde Friese Statenlid Max Aardema doet. De PVV in Drenthe (4 zetels) heeft nog geen standpunt bepaald. Dat doen zij dinsdag.

 

Collectieve aangifte

Het college van Nijmegen loopt dinsdag vanaf 11.30 uur vanaf het Stationsplein naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat. Burgemeester en wethouders roepen iedereen op om zich bij hen aan te sluiten. ‘We doen dit bewust op deze manier om namens de Nijmeegse samenleving een signaal af te geven dat hier grenzen ver zijn overschreden. Wat mij betreft is iedereen welkom om met ons mee te lopen en ook aangifte te doen’, stelt burgemeester Bruls in een persverklaring.

 

'Kans om door te zetten'

‘We zagen discriminatie en racisme op televisie. Dat maakt mensen bang’, zei de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, refererend aan de uitlatingen van Wilders over Marokkanen op verkiezingsavond. Hij noemde het hartverwarmend hoe Nederlanders reageren op de uitspraken van Wilders en hoe PVV'ers de partij nu verlaten. ‘Die omslag vond deze week plaats en nu is de kans om door te zetten’, aldus de burgemeester zaterdag in een toespraak tijdens de manifestatie tegen racisme in Amsterdam.

 

Grens is bereikt

‘Ergens moet een grens worden getrokken en die grens is bereikt’, beargumenteerde de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel tegenover Studio040 zijn steun aan Marokkanen die aangifte tegen Wilders willen doen. De Halderbergse burgemeester Giel Janssen noemt het ‘ronduit verwerpelijk en volledig fout dat een groep mede-inwoners zo gestigmatiseerd wordt en als minderwaardige en ongewenste medebewoners wordt weggezet. Het woord ‘samenleving’ zegt genoeg. We leven samen en zoeken elkaar op, op zoek naar harmonie en eenheid met alle verschillen die er zijn.’

 

VVD keert zich af

De  VVD wil geen zaken doen met PVV, landelijk noch lokaal, heeft de Halbe Zijlstra, fractieleider van de VVD-Kamerfractie zaterdagavond gesteld nadat Wilders in een persconferentie geen afstand nam noch zijn excuses aanbood over zijn uitlatingen over Marokkanen. ‘Wilders had de kans een stapje terug te doen. Ik constateer dat hij dat niet heeft gedaan. Sterker nog: hij heeft alleen maar onderstreept dat hij blijft bij wat hij gezegd heeft’, aldus Zijlstra. Vrijdag al lieten de lokale VVD-fracties in Den Haag en Almere weten dat praten over samenwerking alleen mogelijk is als de lokale PVV-fracties afstand nemen van de uitspraken van Wilders.

 

Racisme onacceptabel

De Overijsselse Statenfracties van PvdA, D66, 50plus, ChristenUnie en SP willen alleen samenwerken met de PVV’ers als zij afstand nemen van racisme. ‘Voor ons is iedereen gelijk. Wij beoordelen mensen niet op afkomst maar op hun daden. Racistisch gedrag is voor ons niet acceptabel’, zo stellen de fracties in een gezamenlijke verklaring.   

 

Fractie Almere blijft toch

De acht opstandige raadsleden van de PVV in Almere hebben zaterdag tegen het ANP laten weten toch te blijven. ‘Wij hebben geen afscheid genomen van de partij’, aldus fractievoorzitter Toon van Dijk. Vrijdagavond leek het erop dat acht van de negen raadsleden de PVV in Almere de rug wilden toekeren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan van der veen op
Deurne is dichterbij dan u denkt !!!
Door plaatselijk zonnig en guur op
@Leon heeft een punt,
PVV reaguurders moeten niet zuren maar gewoon lekker PVV blijven stemmen.
Door Leon op
Grappig hoe die PVV reaguurders op dit forum in de verdediging gaan. En ja, huilie, huilie. de linkse media en de politiek correcten hebben het natuurlijk weer gedaan. Geert is uit de bocht gevlogen en heeft zijn ware gezicht laten zien.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
@Door Hans (afdelingsmanager)
"Ik ben voornemens aangifte te doen tegen minister Opstelten, omdat hij speciale aangifteformulieren beschikbaar heeft gesteld om het aangifteproces tegen Wilder vlot te laten verlopen.
Ook overweeg ik aangifte te doen tegen het college van Nijmegen, omdat zij aangifte willen doen van een uitspraak die een ander mogelijk kan ervaren als discriminatie. Wie doet hier aan mee?"
Ik onderstreep jouw gedachte en zou hier aan meedoen, ware het niet dat ik op dit moment net wat te ver van Nederland af zit, maar ik steun je initiatief!
Door Bas (logicus) op
Meermaals heeft Wilders statistische feiten die betrekking hebben op de Marokkaanse gemeenschap in Nederland benoemd. En die cijfers liegen er niet om. Overigens vormen deze cijfers niet volledig integer beeld over de werkelijkheid. Want latere generaties Marokkanen worden gewoon gerekend als autochtoon. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat Marokkanen 7 maal vaker in de bijstand vertoeven dan autochtonen. En dat toont aan dat de Marokkaanse gemeenschap onvoldoende ondernomen heeft om te integreren in de Nederlandse samenleving. En daar is maar een schuldige voor aan te wijzen, en dat zijn ze zelf. Het gevolg van slechte integratie vertaalt zich onder meer ook in religieuze onverdraagzaamheid. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de meeste Syriëgangers van Marokkaanse origine zijn. Willen wij deze honderden tikkende tijdbommen wel terug? Want een woord van vrede en respect zullen ze hier niet gaan verspreiden. Is het Nederlandse volk bereid de prijs, straks met bloed te betalen omdat slappe politici dat nu onder valse voorwendselen nodig vonden?

Daar Marokkanen in Nederland een grote zichtbare groep vormen en hun criminaliteitscijfer 50% hoger ligt dan bij andere allochtonen is het evident dat Wilders eerst hier tegen op wil laten treden. De rest van de autochtone en allochtone criminelen worden heus niet door hem ontzien of overgeslagen.

Het criminaliteitscijfer onder Marokkanen in Nederland is waarschijnlijk 150x hoger dan in hun vaderland. Niet zo verwonderlijk want de Marokkaanse justitie weet wel hoe ze haar criminele onderdanen moet straffen. In Marokkaanse gevangenissen is dan ook niets in luxe uitgevoerd en hun voedsel wordt niet halal bereid.

Het imago van de Marokkaan in Nederland is in zijn algemeenheid zwaar beschadigd. Ebru Umar, een dappere columniste van Turkse afkomst, verwoorde tijdens de uitzending bij RTL Late Night van Humberto Tan haar stellingname duidelijk en confronteerde haar tafelgenoten, Peter R. de Vries, Alexander Pechtold en Pieter Klein met een realistische weergave van de werkelijkheid. Een werkelijkheid die ze tot hun grote frustratie niet konden ontkrachten. Ebru maakte op een simpel wijze korte metten met de hypocriete meningsvorming van prominenten wonend in een duur grachtenpand of die woonden in een villa in Het Gooi. De tafelgenoten probeerden haar mening te ridiculiseren waarop Ebru aan het publiek vroeg wie er graag naast Marokkanen wilde wonen. Niemand uit het publiek antwoorde bevestigend en vanwege de recente hetze durfde niemand het tegendeel te erkennen. Voor mij is Ebru een voorbeeld autochtoon. Ja, zij heeft door haar inzet en integriteit ruimschoots het recht verworven om zich autochtoon te voelen en als autochtoon betiteld te worden.

De Marokkaanse gemeenschap best weet wat er mis is binnen hun gemeenschap. Desondanks sluiten ze de gelederen en beschermen groepsgewijs de daders. Op geen enkele misstand binnen de Marokkaanse gemeenschap volgen demonstraties die een tegengeluid laten horen. Er zijn in Nederland geen Marokkaanse demonstraties geweest tegen terroristische aanslagen, religieus extremisme, tegen vrouwenonderdrukking, tegen antisemitisme, tegen homohaat of tegen hun eigen criminele achterban.

Detentie kost € 260,- per persoon, per dag. Het slappe justitieel beleid in Nederland zorgt dat gedetineerden veel te snel weer vrij komen en dagelijks voor een zelfde bedrag schade berokkenen.
Stel dat Wilders 60.000 criminele etters met dubbele nationaliteit kan terugsturen dan creëert dat een besparing van bijna 5.67 miljard Euro op, op jaarbasis. Dit kan dan voor een groot deel weer op een positieve manier aangewend worden in ouderenzorg, scholing, et cetera.

Iedereen wist wat Wilders bedoelde. Tijd nemen om een onderbouwende uitleg te houden zodat mensen met een slechte taalvaardigheid niet voor het hoofd zouden worden gestoten door Wilders woorden is een keuze die vrij staat. Temeer daar de uitspraak in een besloten kring werd gedaan die niet voor het publiek vrijelijk toegankelijk was. Het is echter de pers te verwijten dat ze de uitspraak uit de juiste context verwijderen zodat de lading een andere waarde krijgt dan dat deze was toebedacht. De kans dat Wilders de rechtszaak wint is nagenoeg 100%.

Mohammed Rabbae kan als filosoof en ex-parlementariër zich nooit beroepen op onwetendheid. Domme emotie of gebrekkige taalbeheersing zal niet leiden tot verzachtende omstandigheden.
Wilders kan met alle gemak een tegenaangifte plaatsen tegen Mohammed Rabbae c.s. wegens smaad, laster en het in georganiseerd verband mensen aanzetten tot het maken van valse aangiftes. De gevolgen van de massa laster – en dat valt gezien het intelligentieniveau dat bij een filosoof past niet meer te ontkennen - is dat anderen het omzetten in haatzaaien en fysieke bedreigingen. Met andere woorden is Mohammed Rabbae zich heel goed bewust dat hij zich begeeft op of over de grenzen van het aanzetten tot oproer en maatschappelijke onrust.

Het opzetten van een standaard aangifte door Justitie behoord tot methodiek die past in een grijsgroen jasje. Een jasje dat democratie niet past. En Peter R. de Vries houdt wel van grijsgroen.
Door janusjanbus op
Vooropgesteld: het gevoeld dat Nederland overspoeld wordt door allochtonen waardoor Nederlanders zich niet meer thuisvoelen in hun eigen land leeft niet alleen onder de PVV'ers maar ook onder mensen die op andere partijen stemden.

Het college van Nijmegen is net zo populistisch bezig als Wilders. Kinderachtig om met het hele college aangifte te doen, net als de PvdA die zegt géén enkele motie van de PVV te steunen. En als het afstemmen van die motie de eigen doelgroep van de PvdA raakt? Dan zal de burger dat de PvdA niet in dank afnemen... De PVV is een realiteit en daar moet je op een democratische wijze mee omgaan. Niet met machtspolitiek.

En sommige reageerders zijn wel heel demagogisch bezig en met hun uitspraken stellen zij zich op één lijn met Wilders.:
@Rosa: beperking immigratie is géén holocaust
@Mergoscia: overlevende van de holocaust klaagden na terugkeer dat hun woningen door anderen waren overgenomen. Dit staat haaks op je demagogische opmerking dat veel huizen van Joden na de oorlog tot in de jaren 60 leeg bleven staan. Onzin, er was woningnood wat de regering ertoe leidde de emigratie aan te moedigen. Gezinnen met 6 tot 12 kinderen leefden toen in huizen die nu aan alleenstaanden worden toegewezen. Dus leegstaande huizen, wat een bull shit. En dat aangifte doen: iedere Nederlander heeft het recht om aangifte te doen van een strafbaar feit, alleen die macho's van de politie weigeren die vaak in te nemen want met een mentaliteit van liever lui dan moe weigeren ze dat terwijl dat wettelijk veerplicht is. En als ze het al doen doen ze er niets mee: ziehier Nederland rechtsstaat...

@Johan... als dat waar is van Opstelten, dan toont hij aan geen minister te zijn maar gedraagt hij zich populistisch.

Politiek correct gedrag is de bron van alle ellende. We mogen niet tegen de immigratie zijn vanwege het morele ijkpunt WOII, maar er is niets fout aan beperking van de immigratie en mensen die Nederlander zijn maar ook nog eens Marokkaan kun je wel degeleijk het Nederlandschap afnemen als men dat niet waardig is (crimineel). Ze zijn dan nog altijd Marokkaan. En als Marokkaan zo'n goed land is waarom dan nog in het beorven Nederland (met studiebeurzen voor iedereen, zorg en huurtoeslag, sociale woningen, en sociale uitkeringen) wonen.
Door rosa adjiembaks op
geen 2de Hitler geen holocaust in eoropa en vooral niet in nederland
Door Mergoscia (ambtenaar) op
Aanvulling. En nee, ik zelf ben niet van joodse afkomst.
MIjn grootouders van moeders kant R.K. Duits en mijn overgrootvader R.K. Italiaans. Mijn Duitse grootmoeder is zelfs in het eerste jaar van de Eerste Wereldoorlog het huis en het land uit gevlucht omdat ze de Pruisische oorlogsretoriek thuis meer dan zat was.

Mbt het aangifte doen als je een pure witte Hollandse Nederlander bent. Ook als getiuge kan je aangifte doen.

De smerige Rooie verrader.
Door Mergoscia (Ambtenaar) op
Lezende de reacties op dit artikel, blijf ik erbij dat heel veel ambtenaren bewust en onbewust niet eens weten wat discriminatie, rascisme, uitsluiting e.d. is. Het wordt er zo met de paplepel ingegoten dat men denkt dat het normaal is om bepaalde groepen in het algemeen te karakteriseren. Dat is hetzelfde als zeggen dat de witte Nederlander in het algemeen een rascist is.

Niemand van u heeft in de jaren 50 en zelfs in het begin van de jaren 60 langs de de "joodse" wijken in Amsterdam gefietst. Vele huizen stonden toen nog steeds leeg. Ga daar maar eens over nadenken.
Of ga er eens over nadenken als witte ambtenaren zeggen dat ze elke week in de Nederlandse of Duitse bossen gaan trainen om "wanneer er een sterke man opstaat" meteen klaar te zijn om als een para-militaire organisatie te kunnen opereren. Die en vele anderen zeggen bij voorbeeld ook: " Alle zwartjes het land uit. En degenen die niet het land uitkunnen tegen de Muur of in de Gaskamer. Zo ook met homo's, lesbo's en alle andere abnormalen. Met zwartjes werd bedoeld alle andere mensen met een iets afwijkende huidskleur dan de puur witte huidskleur. Dus ook Indonesische, Indische, zuid-en midden-europeanen of chinezen en alle andere huidskleuren.
Daarom ben ik niet voor een partij zoals de PVV. Daar zitten dus ook van dat soort extremisten tussen.

Geschreven door een fel roodharige man met een extreem witte huidskleur, dus een lucifer of een lataarnpaal die ook wel eens op groen kan springen.
Door John (bestuurskundig adviseur) op
Geert is op zijn retour. En zijn fans verlaten hem. Eindelijk gaan hun ogen open. Het "minder, minder, minder" werkt als een boemerang.