of 59274 LinkedIn

Gouverneur Bovens voorzitter Interprovinciaal Overleg

Theo Bovens, commissaris van de Koning in Limburg, is unaniem door het IPO-bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

Theo Bovens, commissaris van de Koning in Limburg, is unaniem door het IPO-bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO). 

Draagvlak
Nadat Ank Bijleveld-Schouten was vertrokken om in het nieuwe kabinet minister van Defensie te worden, werd de voorzittershamer van de gezamenlijke provincies tijdelijk overgenomen door Johan Remkes, commissaris van de koning in Noord-Holland. ‘Met de voordracht van collega Bovens krijgen de provincies een voorzitter die op draagvlak in alle provincies mag rekenen, die het klappen van de zweep in Den Haag kent en iemand die partijen en dossiers weet te verbinden’ aldus Remkes.

 

Kroonlid
Bovens studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en was tussen 1983 en 1989 actief voor het CDJA in Den Haag. Daarna werkte hij bij de Universiteit Maastricht. In deze stad werd hij in 1994 wethouder sociale en economische zaken. In april 2006 werd hij als kroonlid benoemd in het dagelijks bestuur van Sociaal-Economische Raad (SER). Sinds 1 oktober 2011 is Bovens commissaris van de Koning in de provincie Limburg. In Limburg zelf wordt de titel gouverneur nog gebruikt. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Uw bijdrage is net zo lang en gaat niet in op de eerder in BB vermelde feiten. Maar...misschien begrijpelijk vanuit uw functie. Slaap ze.
Door Gerrit (beleidsadviseur) op
De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar de zin vergaat je om nog naar nieuwsbrieven en opiniepagina's in kranten te kijken met losse flodders als hieronder.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Zijn vrind Camiel zal over een tijdje ook wel cdk worden. Immers, geen functie meer bij het IOC dan maar een ander circuit. Overigens lees je niets meer over Brunssum.