of 62812 LinkedIn

Goes informeert wijk over pedoseksuele inwoner

Goes stuurde 350 brieven naar aanleiding van een uitzending op tv waar de pedoseksueel geïnterviewd werd.
1 reactie

De inwoners van de wijk Overzuid in Goes hebben woensdagavond een brief gekregen over een veroordeelde pedoseksueel die in de wijk woont en op tv was. Dat meldde de gemeente Goes. De aanleiding voor de brief is het verschijnen van de man in het tv-programma Eén op Eén woensdagavond.

Zelf publiciteit gezocht
Hij vertelde daarin dat hij twee keer is veroordeeld voor het misbruik van in totaal vier jongens. Nu de man zelf de publiciteit heeft gezocht, vond de burgemeester dat hij de buurt moest informeren. Eerder was daarvoor geen aanleiding, liet een woordvoerster weten. Donderdagochtend kreeg de gemeente één reactie op de brief. ,,De overbuurvrouw van de man belde om te zeggen dat zij het al wist'', zei de woordvoerster. Goes is niet bang voor toestanden zoals in Leiden, waar veel ophef is over de veroordeelde pedoseksueel Benno L.


Geen problemen
Vrijdagmiddag is er er inloopbijeenkomst voor buurtbewoners die behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek. De man is in 1997 veroordeeld en woont sinds 2003 in Goes. Hij ,,wordt regelmatig door de wijkagent bezocht en ook de burgemeester heeft enkele keren met hem gesproken'', aldus de gemeente. ,,Tot nu toe hebben zich geen problemen voorgedaan en de gemeente probeert er alles aan te doen om dit zo te houden. Er zijn zo'n 350 brieven verstuurd. Ook scholen in de buurt hebben er een gekregen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door t. faber op
In vroegere - duistere - eeuwen vonden - veelal door de overheid geinitieerde - heksenvervolgingen en pogroms plaats ten aanzien van mensen die de pech hadden zich te onderscheiden van de grauwe middelmaat. De affaires Leiden en Goes bevestigen mijn bange vermoeden dat we als mensheid met z'n allen qua beschaving nog geen moer zijn opgeschoten. En wederom is het de overheid die hier een kwalijke voorbeeldrol vervult.

Vacatures

Van onze partners