of 61869 LinkedIn

Gezocht: kandidaat-wethouders in Leiden

D66 Leiden is op zoek naar kandidaat-wethouders. Daartoe doet de partij een open oproep. Solliciteren kan tot 31 januari.

Altijd al wethouder willen worden, maar nooit lid van een politieke partij geweest en/of in de juiste netwerken gezeten? In Leiden liggen nu kansen. D66 zoekt voor de komende raadsperiode kandidaten voor het wethouderschap. Solliciteren kan tot 31 januari.

Open oproep

Het is niet de eerste keer dat D66 Leiden op deze manier wethouders probeert te vinden. ‘Dit past geheel in de traditie van D66 Leiden om hier zeer open en transparant mee om te gaan’, laat D66-voorzitter Jeroen Slobbe weten. Twee jaar geleden is via een open oproep Paul Dirkse binnengehaald als wethouder Onderwijs, Sport en Duurzaamheid. Dirkse is bij de komende verkiezingen lijsttrekker voor de partij.

 

Lijsttrekker

Acht jaar geleden solliciteerde wethouder Robert Strijk op een dergelijke open oproep. Hij is al acht jaar wethouder, nu met Bereikbaarheid, Economie, Binnenstad en Cultuur in zijn portefeuille. Bij de vorige raadverkiezingen was hij lijsttrekker. ‘8 jaar lang één van de mooiste banen mogen vervullen in deze stad. Wethouder van Leiden. D66 Leiden zoekt kandidaten voor het wethouderschap mochten wij komende periode opnieuw in het College van Leiden zitten’, twitterde hij eerder deze week.

 

Beste kandidaten

Het is voor D66 niet uit ‘armoede’ geboren om vooral ook buiten de partij naar wethouderskandidaten op zoek te gaan. ‘Ons eigen netwerk en het landelijk netwerk van D66 zijn zeker goede bronnen voor werving van wethouderskandidaten. Dat betekent echter niet dat er buiten die netwerken ook heel geschikte mensen zijn; we willen de beste kandidaten met een hart voor Leiden, dus zetten we de vacature breed uit’, aldus Slobbe.

 

Overtuigende pre

De kandidaat-wethouder moet het gedachtegoed van D66 aanhangen, en het liefst lid worden van D66 – ‘dat is een overtuigende pre’ - , maar het is geen noodzaak. ‘We zoeken toch ook een bestuurder van de stad namens D66. Verbondenheid met de stad vinden we zeer belangrijk’, benadrukt Slobbe.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mirza van der Does de Bye op
Hopelijk wordt het kaf van het koren gescheiden en doel op de pluche jagers.
Door Jhr van Avezathe en Zottegem (vrolijke en kritische burger) op
Wat is bekwaam? Norman Waalre kiest feitelijk voor een technocratie als vervanger van de democratie. Moet ik op zo'n gladjanus in een driedelig kostuum gaan stemmen die geen enkele visie heeft en met alle winden mee waait onder de vlag van Demagogie66?

Dan zal voor veel mensen die nog inspiratie zoeken in de politiek straks Forum voor Democratie een welkom ankerpunt zijn, de PVV is dat al voor de grote groep teleurgestelde mensen.
Door Norman Waalre op
Dit realistische en pragmatische wervingsbeleid lijkt me inderdaad nodig, om voldoende bekwame wethouders te kunnen werven. Want de pool van politieke-partijleden is daarvoor helaas te klein. Deskundigheid en capaciteiten zijn noodzakelijk voor deze functies.

Vacatures

Van onze partners