of 63908 LinkedIn

Gevallen van mazelen bereikt de 1000

In de biblebelt zijn er inmiddels duizend gevallen van de mazelen geconstateerd. Vooral streng gereformeerden en antroposofen weigeren zich te laten inenten.
4 reacties

Op dit moment zijn er 921 gevallen van mazelen gemeld, 141 meer dan vorige week. Daar zitten 21 nieuwe ziekenhuisopnames bij. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag. Het aantal is echter een ,,grote onderschatting'' van het werkelijke aantal ziektegevallen. De meeste mensen stappen namelijk niet naar de huisarts als ze besmet zijn met de ziekte.

Biblebelt

Verreweg de meeste mensen die besmet raken, vooral kinderen tussen de 4 en 12 jaar, wonen in de biblebelt, de strook van Zeeland tot West-Overijssel waarin veel strenggereformeerden wonen die hun kinderen niet laten inenten. Bijna iedereen die besmet is, 96 procent, is niet ingeënt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door gerrie op
Op de weg vallen iedere dag 3 doden en 7 zwaargewonden. 1500 mensen plegen in dit kikkerlandje zelfmoord.
Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Geachte redactie, werken er bij u nu al ook al van die kleinburgelijke, postmoderne zeveraars ? Ik vind het een domme en discriminerende opmerking over de biblebelt. Er zijn ook veel antrosofen die tegen inentingen zijn. Bovendien de aantallen gevallen van obesitas, kanker en hartinfarcten zijn veel groter.Door Schenk op
Onschuldige kinderziekte. Waar maakt men zich bij het RIVM toch druk over.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
En wat was Pipa's reactie op het artikel van 23-7-2013 "Gemeenten apatisch...." ?

Vacatures

Van onze partners