Advertentie

Gesprek Boot en Leers over uitzetting Afghaan

De twee spreken elkaar over de uitzetting van de Afghaanse vluchteling Rafiq Naibzay.

29 maart 2012

Burgemeester Els Boot van Giessenlanden heeft dinsdag een gesprek met minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel over het verbod dat ze aan de politie oplegde om mee te werken aan de uitzetting van de Afghaanse vluchteling Rafiq Naibzay.

Gezag

Dat heeft de gemeente Giessenlanden donderdag bekendgemaakt. Afgelopen week ontstond er commotie over het verbod dat Boot de politie oplegde, te meer omdat de vreemdelingenpolitie onder het gezag van de minister staat. De burgemeester wil dat de man blijft. Zijn vrouw en kinderen zouden niet zonder hem kunnen.

Openbare orde
Leers wil de 45-jarige Afghaanse vluchteling Rafiq Naibzay geen verblijfsvergunning geven omdat hij wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij wees Boot er al eerder op dat de vreemdelingenpolitie onder zijn gezag staat. De burgemeester kan hoogstens maatregelen nemen als door een uitzetting de openbare orde in het geding dreigt te komen. De minister stelt dat in de zaak van de Afghaan een correcte procedure is gevolgd, maar Boot bestrijdt dit.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
En wederom moet de burger constateren dat de bestuurders van Nederland kennelijk niet kunnen communiceren voor de media-aandacht is gevraagd en daarmee het overleg al vooraf voor één van de twee als (gezichts)verlies zal worden aangemerkt. Van een burgemeester mag je meer inzicht verwachten voor ze publiekelijk een minister afvalt en daarmee ook een mogelijkheid voor 'stille diplomatie' onmogelijk maakt.
True
Boot kan beter ontslag nemen.
Niek / jurist
Wij hebben in ons dorp ook zoiets gehad. De hele bevolking inclusief het kerkbestuur stond achter de zielepoot. Deze zogenaamde gevluchte vakbondsman bleek later een harde crimineel te zijn, die ook in Nederland zijn handen niet schoon had weten te houden. Burgemeester Boot zal nu ondervinden wat het ambt van burgemeester inhoudt. Je moet boven de partijen staan, man/vrouw van het gezag zijn maar toch een goed burgervader. Sommigen hebben pech en maken in hun hele carriere niets mee en mevrouw Boot zit nu met de gebakken peren omdat zij iets te veel compassie heeft getoond. Dat kan haar lelijk opbreken.
Arjan
Mevrouw Boot wekt de indruk alsof Nederland bezet gebied is en dat zij burgemeester is in oorlogstijd. Zij is een weigerburgemeester. Wanneer zij het niet eens is met het kabinetsbeleid en de uitvoering daarvan niet wenst uit te voeren, dan rest haar nog één handeling; een ontslagbrief aan de Koningin.
alexander / ambtenaar
Zij is een burgemeester met gevoel voor menselijkheid die niet met een blinddoek op het hogere gezag volgt. Wordt dit een uitstervend ras is Nederland ? Zou zonde zijn !
Oscar
te gek voor woorden. Buregmeetsers hebben tegenwoordig een veel te grote broek aan. Ook de gemeentes die vinden dat illigal jongeren in nederland moeten kunnen blijven zijn m.i. heel erg verkeerd bezig. wetten worden niet op gemeente nivo c.q. door burgemeesters gemaakt, maar door de regering. Ik denk dat mw Boot haar ontslag (zonder wachtgeld) maar meot aanbieden.
johan betrokken burger
Een burgemeester dient onafhankelijk te zijn, helaas zien we burgemeesters van de oppositie nu misbruik maken van de wet om een gekozen regering onder druk te zetten en twee dracht te zaaien.

Wanneer een burgemeester zich niet houdt aan de wettelijke bepalingen die door de tweede kamer zijn goedgekeurd, zou dat voor mij een reden zijn ontslag aan te zeggen. Ontslag zonder recht op wachtgeld regeling of andere compensatie, daar de burgemeester zich niet conformeert aan de wet die hij of zij gezworen heeft na te leven.

tevens is dit wederom een teken dat burgemeester functies niet verdeeld dienen te worden onder politieke partijen omdat het dan een politieke functie wordt die gebruikt kan worden ten voordele van partij belang over algemeen belang

Advertentie