of 62284 LinkedIn

Geredde paspoorten Waalre toch beschadigd

Ministerie van BZK heeft de paspoorten uit het Waalrese gemeentehuis onbruikbaar verklaard. Door de hitte zijn de chips waarschijnlijk te heet geworden.
2 reacties

De paspoorten die afgelopen woensdag de verwoestende brand in het gemeentehuis van Waalre hebben overleefd, blijken toch onbruikbaar. Ze zaten samen met andere documenten in een kluis, maar zijn waarschijnlijk te heet geworden.

Chip

Dat zei burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre vrijdag. De paspoorten werden gecontroleerd door specialisten van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Die oordeelden vrijdag dat door de hitte waaraan de documenten zijn blootgesteld, niet meer gegarandeerd kan worden dat de chip in de paspoorten nog werkt. Mensen die op een paspoort wachten, moeten daarom een nieuwe aanvraag voor een paspoort doen, zei de burgemeester.

 

Nieuw onderkomen

De gemeente Waalre krijgt naar alle waarschijnlijkheid volgende week een nieuw tijdelijk onderkomen in een pand bij de ingang van het dorp Aalst, tegenover het Van der Valk-motel. In hoofdlijnen bestaat daarover overeenstemming met de eigenaar. Op details moeten nog wat zaken uitonderhandeld worden. Dat zei burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre vrijdag.

 

Flexibele werkplekken

Op termijn kan het hele ambtelijke apparaat van Waalre er terecht. In het gebouw is direct 800 vierkante meter beschikbaar, en nog eens 400 vierkante meter binnen enkele weken, aldus de burgemeester. Het gebouw is voorzien van flexibele werkplekken en alle noodzakelijke verbindingen.

 

Meubilair van Hardenberg

Wat het gaat kosten, is nog niet bekend. Volgens de burgemeester gaat het om een representatief pand aan Diepenvoorde, de rand van Aalst, gemeente Waalre. Een deel van het meubilair is al beschikbaar gesteld door de Veluwse gemeente Hardenberg. De dienstverlening voor de burgers gaat zo snel mogelijk over naar het nieuwe pand. Nu worden burgers met vallen en opstaan geholpen in de brandweerkazerne. Door technische problemen moest een net geopend burgerloket vrijdag na korte tijd alweer gesloten worden. Aanvragen konden nog wel worden ingediend. Ook bleek een motorrijbewijs nog afgegeven te kunnen worden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans de Bruijn op
En die nieuwe aanvraag is toch wel legesvrij mag ik hopen? De wachtende reiziger hweeft niet om de brand gevraagd.
En welke les trekt de overheid nu uit het feit dat de chip niet goed tegen hitte kan? Dat wordt wat als een kennis van mij terugkeert uit Marokko, daar is het nu tegen of over de 40 graden!

@Caz J: Kan u wel lezen? Er staat dat Hardenberg meubilair beschikbaar stelt.
Door Caz Janssen op
Veluwse gemeente Hardenberg? Heeft het ANP er soms weer een leerling opgezet?

Vacatures

Van onze partners