of 59318 LinkedIn

Genomineerden beste lokale bestuurder 2018 bekend

Wie is de beste lokale bestuurder van 2018? Vanaf vandaag kunnen lezers van Binnenlands Bestuur hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden voor deze jaarlijkse titel. Het is dit jaar de tiende keer dat de verkiezing wordt gehouden.

Wie is de beste lokale bestuurder van 2018? Vanaf vandaag kunnen lezers van Binnenlands Bestuur hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden voor deze jaarlijkse titel. Het is dit jaar de tiende keer dat de verkiezing wordt gehouden.

Genomineerden

De tien genomineerden zijn dit jaar drie burgemeesters, drie wethouders, drie gedeputeerden en een commissaris van de koning. De burgemeesters zijn Wobine Buijs-Glaudemans (Oss),
Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Martijn Dadema (Raalte). Bij de wethouders gaat het om Lot van Hooijdonk en Linda Voortman - beiden van de gemeente Utrecht - en Renate Richters, wethouder in Eindhoven. Van Hooijdonk won twee keer eerder de prijs voor de Beste Jonge Bestuurder. De gedeputeerden zijn Michiel Scheffer (Gelderland), Floor Vermeulen (Zuid-Holland) en Dennis Straat (Utrecht). De enige commissaris van de koning die genomineerd is, is Clemens Cornielje van de provincie Gelderland. Hij stond twee maal eerder in de top tien.

Vrouwen
Om tot de genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. De bestuurders van Nederland hebben dit keer 4 vrouwen en 6 mannen genomineerd. Vorig jaar klonk er nogal wat kritiek op de nominaties, toen bleek dat daar geen vrouwen in voorkwamen. Het jaar daarvoor telde de selectie wel drie vrouwen.


Jonge bestuurder
De titel van Beste Jonge Bestuurder zal gaan naar een van de drie genomineerde wethouders: Bas Vollebregt (Delft), Maarten van Ooijen (Utrecht), of Robbert-Jan van Duijn (Aalsmeer). Genomineerden voor de titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente zijn burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk, wethouder Roy de Witte vanTubbergen en burgemeester Gerdo van Grootheest van Culemborg.

 

Beste organisatie
Provincies, gemeenten of waterschappen kunnen daarnaast in aanmerking komen om uitgeroepen te worden tot Best Bestuurde decentrale overheidsorganisatie. Voor deze titel zijn drie waterschappen - Rijn en IJssel, Rivierenland en Vallei en Veluwe – voorgedragen. Daarnaast zijn er twee gemeenten genomineerd: De Wolden en Lelystad.

 

Bekendmaking
Vanaf vandaag kan er worden gestemd op de genomineerden voor alle categorieën. De stemming sluit op zondag 13 januari. De bekendmaking is op donderdag 17 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2019 in Helmond.


 

Breng hier uw stem uit voor de Beste Lokale Bestuurder 2018

Bekijk hier de profielen van de genomineerden

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henny Tielrooy (Gepensioneerd) op
Dit geldt ook voor Lot van Hooijdonk die zelfs door slecht presteren een motie van afkeur aan haar broek kreeg wat niet terecht is want ze hadden haar weg moeten sturen.
Dus deze slechte Wethouder moet gelijk verwijderd worden anders komen jullie niet geloofwaardig over.
Door Govert op
Hilarisch, bij de genomineerden voor beste bestuurder staat Floor Vermeulen. Deze VVD-er heeft een goed lopend OV-net in Zuid-Holland Zuid helemaal naar de knoppen geholpen.
https://www.ad.nl/dordrecht/buschauffeur-gefrust …
Maar eigenlijk is het om te janken dat deze megaprutser nog door de selectie is gerold.