of 61043 LinkedIn

Genomineerden Beste Lokale Bestuurder 2015 bekend

Vier wethouders, vier burgemeesters, een commissaris van de koning en een dagelijks bestuurders van een hoogheemraadschap. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015.

Vier wethouders, vier burgemeesters, een Commissaris van de Koning en een dagelijks bestuurder van een hoogheemraadschap. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015.

Genomineerden
De burgemeesters zijn Henri Lenferink (Leiden), Koos Janssen (Zeist), Arno Brok (Dordrecht) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam). De vier genomineerde wethouders zijn Paul de Rook (Groningen), Martijn Leisink (Arnhem), Lot van Hooijdonk (Utrecht) en Janny Bakker-Klein (Huizen). Verder zijn Commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk en Toon van der Klugt, dagelijks bestuurder Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, genomineerd.

Winnaars
Vier van de tien genomineerden stonden ook vorig jaar op de lijst met nominaties: Brok, Van de Donk, Lenferink en Aboutaleb. De Rotterdamse burgemeester sleepte toen de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht. Daarvoor werd de titel gewonnen door Marco Florijn, Lodewijk Asscher, Bas Eenhoorn, Henk Aalderink en Albert Rodenboog.
 

Bekendmaking
De bekendmaking van de Beste Lokale Bestuurder van het Jaar is op donderdag 21 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2016 in CineMec te Utrecht. Behalve de Beste Lokale Bestuurder worden die middag ook de Beste Bestuurder van een kleine gemeente en de Beste Jonge Bestuurder bekendgemaakt.

Kleine gemeente
Voor Beste Bestuurder van een kleine gemeente zijn Rob Welten, burgemeester van Borne, Miranda de Vries, burgemeester van Geldermalsen en Ton Baas, burgemeester van Midden-Drenthe genomineerd. Kanshebbers voor de titel Beste Jonge Bestuurder zijn de Schagense wethouder Jelle Beemsterboer, Floris Schoonderwoerd, wethouder in Kaag en Braassem en Eelco Eerenberg, wethouder in de gemeente Enschede.

Beste overheidsorganisatie
Voor het eerst dit jaar zal ook een provincie, gemeente of waterschap de titel van Best Bestuurde decentrale overheidsorganisatie in de wacht slepen. Voor deze titel zijn er een tiental genomineerden.


Online onderzoek
Om tot deze genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, Commissarissen van de Koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. Daarnaast zijn dit jaar ook wijkpanels benaderd. Vanaf 6 januari worden de bestuurders opnieuw benaderd om te stemmen op de genomineerde van hun keuze. Ook de lezers van Binnenlands Bestuur en de bezoekers van de website kunnen hun stem uitbrengen

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mevrouw Kiki op
Deze verkiezing kan niet serieus zijn.
Dat is duidelijk.

De Groninger Stadjers willen een extreem 45 meter hoog gebouw (Groninger Forum) NIET hun historische binnenstad.
Maar als een echte blindganger gaat deze jonge en onervaren wethouder Paul de Rook (D'66) dwars en ongenuanceerd over al hun signalen heen.

Er liggen grote stapels foute rapporten, omdat het erg veel mis is met dit Forum gebouw.
Desondanks roeptoetert de jonge de Rook vol jolijt dat het Forumgebouw al jaren aan alle wettelijke eisen voldoet.
Hij weet donders goed, uit de tijd dat hij nog raadslid was, dat zijn collega wethouder Ton Schoor (D'66) diverse foute rapporten langs de Gemeenteraad heeft geloosd.

Ik sta op dit moment iemand bij in bezwaar tegen de door de Provincie Groningen €35 miljoen verleende REP subsidie.
Als wij winnen, mag de jonge de Rook zijn nominatie en /of zijn medaille dan weer inleveren?
Zijn wethouderschap zal dan namelijk ter ziele zijn.

1. Voor meer info kijk bij Google: De APK van het Groninger Forum.
https://sites.google.com/site/forumgroningen/gra …
Voor een tipje van de valse rapporten in de linker kolom bij: De Bonnetjes

====

Kijk voor de onrealistische presentatie aan de raadsleden (3 juni 2015):
http://groningen.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/ …

2 * Vraag aan wethouder de Rook: "Waarom wordt er in het schilderij van Michelangelo met geld geschoven?"
(Pagina 26)

3 * Vraag aan wethouder de Rook:
"Waarom Cristiano Renaldo niet welkom is in het toekomstige Groninger Forum?"
(Pagina 24)

Mevrouw Kiki
Door sivert dieters (burger) op
ik stem op ad van der steur ; kan prima weglakken
Door Miss Lam op
Ahmed Aboutaleb krijgt mijn stem, de meest bejubelde molsim sinds 2004.
Door M. Thoms. (Ondernemer) op
Toon van der Klugt krijgt mijn stem. Naast zijn grote vakbekwaamheid is hij een zeer sociaal en warm mens.
Door Simone Derksen (eigwnaar) op
Hwt is moeilijk stemmen als je de overige kandidaten niet kent. Maar Rob Welten, zoals een ieder hem mag noemen, staat open voor verschillende meningen. Hij is integer, correct, toegankelijk en ja, een eigen mening. Kortom: mijn stem voor d'r heer R. Welten
Door G.ter Keurs op
Rob Welten de beste bestuurder? Er zijn mensen in Borne die daar heel anders over denken.
Door jeroen ( financieel adviseur) op
Toon van der Klugt is een zeer bekwame bestuurder
Door Henk van den Berg (Raadslid/fractie vz) op
Rob Welten, gewoon omdat het een zeer terechte nomibatie ls voor een hele bekwame bestuurder, en grote verbinder en een warme burgervader
Door H ter Braak op
Rob Welten uit Borne. Goed bestuurder en een burgemeester waar een dorp trots op kan zijn.
Door Grietje op
Ik stem op Ton Baas, wist op correcte wijze om te gaan met alle onrust in de gemeente Midden Drenthe na het vertrek van onze vorige burgemeester en het 'gedoe' in Oranje.