of 64120 LinkedIn

Gemeenteraad wil meer wapeninleveracties

© Shutterstock
© Shutterstock
Reageer

Om het wapenbezit en -gebruik in de stad terug te dringen wil de Rotterdamse gemeenteraad meer wapeninleveracties. Ook moeten meldpunten waar ontspoord gedrag bij jongeren kan worden gemeld, beter bekend worden.

Inleverpunten
Met een aangenomen motie heeft de raad het college van burgemeester en wethouders gevraagd om meer wapeninleverpunten en -momenten te creëren. Wapeninleveracties zijn in het verleden succesvol geweest, stellen de partijen. Zo zijn er in 2019 tijdens een veertiendaagse wapeninleveractie in Rotterdam, Spijkenisse, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Dordrecht 262 wapens ingeleverd. Ook wordt er met de inleveracties een beroep gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel van bewoners en kan zo’n contactmoment leiden tot gesprekken over wapengebruik en -bezit, vindt een meerderheid van de raad.

Ontspoord gedrag
De raad wil van het college ook weten waar ontspoord gedrag bij jongeren kan worden gemeld. Er bestaan wel verschillende meldpunten waar dit kan, maar die zijn vaak nog te onbekend. Daarnaast wil een meerderheid van de raad dat alle mogelijke instrumenten worden ingezet, waaronder preventief fouilleren en cameratoezicht, om voor rust en veiligheid te zorgen in wijken als Feijenoord, Rozenburg, Beverwaard, Hoogvliet en Crooswijk. In deze wijken vonden afgelopen zomer tientallen schiet- en steekincidenten plaats. Hierbij vielen meerdere doden, onder wie drie jongeren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.