of 58952 LinkedIn

Gemeenteraad Waalre steunt plan sloop op woonwagenkamp

We gaan als raad akkoord maar we willen weten of er toezeggingen zijn gedaan, zei een raadslid. De woonwagenbewoners gaan de brieven met toezeggingen laten zien bij de rechter.
5 reacties

De gemeenteraad in Waalre gaat waarschijnlijk akkoord met de sloop van de enorme loodsen en schuren op woonwagenkamp aan de Broekweg, Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering van een raadscommissie over een nieuwe bestemmingsplan voor het woonwagenkamp.

Boze bewoners
De woonwagenbewoners zijn boos over de plannen. Ze zeggen dat de gemeente in 2005 harde toezeggingen heeft gedaan dat de inmiddels 15 jaar oude loodsen mogen blijven staan. Wethouder Ton Bonouvrie ontkent dat.

Legaliseren
,,We gaan als raad akkoord maar we willen wel weten of eerder toezeggingen zijn gedaan over het legaliseren van de loodsen'', zei D66-raadslid Joke Beuger. De woonwagenbewoners lieten weten brieven met toezeggingen van de gemeente op te sparen voor de rechter.

Emoties
Tijdens de vergadering liepen de emoties bij de aanwezige woonwagenbewoners soms hoog op, maar het kwam niet tot incidenten.

Raad van State
Als de raad akkoord gaat met het nieuwe plan voor het kamp stappen de woonwagenbewoners naar de Raad van State, herhaalden ze dinsdagavond.

s? # s r @? ?? 2 weken na een evaluatie op welke manier de dodenherdenking dit jaar wordt bijgewoond.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk (depothouder) op
Als er al een toezegging op papier stond hebben die kampers ze zelf opgefikt. En ze willen toch gelijk worden behandeld. Slopen die handel en rap een beetje.
Door Henk (sloper) op
Optreden en slopen die handel.
Dit wordt in "gewone woonwijken met normale mensen" ook gedaan.
Door K. de Beer (adviseur) op
Toezeggingen zijn alleen geldig wanneer die gedaan zijn door het bestuursorgaan dat er over gaat (hier de gemeenteraad) en niets aan duidelijkheid te wensen overlaten. Kansloze zaak voor de woonwagenbewoners schat ik in. Ook denk ik dat door de brand in het gemeentehuis de maat vol is. Het is nu erop of eronder voor de bovenwereld. Nu opgeven houdt in dat Waalre door het leger moet worden overgenomen.
Door Helger op
Volhouden Waalre.
Door De Jong op
Ja, als die lui dat gemeentehuis nou niet hadden afgefikt, waren ze waarschijnlijk niet akkoord gegaan met de sloop. Dit was natuurlijk te verwachten.

Daarnaast. Als er harde afspraken zijn gemaakt in 2005, dan staan die vast en zeker nog ergens op papier.