of 64621 LinkedIn

Gemeenteraad ‘speelt’ liever zonder publiek

De gemeenteraad van Eindhoven komt dinsdagavond, ondanks de beperkende corona-maatregelen, toch gewoon bij elkaar voor een meningsvormende vergadering. Wel krijgen publiek en pers het advies de vergaderingen zoveel mogelijk via de live-stream van de gemeente te volgen. De fractie BPA ziet voorlopig af van het fysiek bijwonen van gemeenteraadsvergaderingen.

De gemeenteraad van Eindhoven komt dinsdagavond, ondanks de beperkende corona-maatregelen, toch gewoon bij elkaar voor een meningsvormende vergadering. Wel krijgen publiek en pers het advies de vergaderingen zoveel mogelijk via de live-stream van de gemeente te volgen.

Het verzoek volgt op de oproep van het kabinet en het RIVM gisteravond aan het adres van Brabantse werkgevers om werknemers zo veel mogelijk thuis te laten werken. De provincie Brabant annuleerde vanochtend alle geplande bijeenkomsten van meer dan 25 personen in het provinciehuis tot in elk geval volgende week maandag.

 

Concerten taboe

Vanmiddag is door de drie Brabantse Veiligheidsregio's besloten alle grote evenementen in Noord-Brabant af te gelasten. Het gaat om evenementen met meer dan duizend personen. Ook worden in de provincie alle voetbalwedstrijden dit verboden. Dat geldt eveneens voor concerten en dancefestivals.

 

In Amersfoort heeft de fractie van de Burgerpartij Amersfoort (BPA) besloten om ‘tot nader order’ geen raadsbijeenkomsten meer fysiek bij te wonen. Dit ‘om de continuïteit van het gemeentebestuur niet in gevaar te brengen’, aldus de verklaring van de partij.

 

Lamleggen

De BPA vreest dat een om zich heen grijpende corona-besmetting het functioneren van de gemeenteraad uiteindelijk kan lamleggen. ‘Door het fysiek bijwonen van een raadsvergadering tijdens een uitbraak bestaat de kans dat een meerderheid van de gemeenteraad ziek wordt. Dit is onwenselijk en zou dan ook voorkomen moeten worden’, aldus Hans van Wegen en Ralph Langendam in een verklaring aan de griffie. De BPA vindt dat 'juist in tijden van crisis' het gemeentebestuur goed moet kunnen functioneren.

De BPA'ers wijzen er nadrukkelijk op dat ze op dit moment géén ziekteverschijnselen vertonen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners