Advertentie

Gemeenteraad Haarlem nacht vast op schip

Haarlemse gemeenteraadsleden en burgemeester Bernt Schneiders hebben in de nacht van maandag op dinsdag vastgezeten op het marineschip Hr. Ms. Johan de Witt.

24 mei 2011
Bijna alle Haarlemse gemeenteraadsleden en burgemeester Bernt Schneiders hebben in de nacht van maandag op dinsdag vastgezeten op het marineschip Hr. Ms. Johan de Witt.

Defect
De stadsbestuurders konden niet van de boot af door een defect aan een landingsvaartuig, waarmee ze naar IJmuiden terug zouden varen. Dat heeft burgemeester Bernt Schneiders dinsdag bevestigd. De raadsleden gingen maandagavond met een amfibisch transportschip naar het Marineschip. Ze zouden anderhalf uur aan boord blijven. Dat liep anders toen een van de twee transportschepen stuk ging.

Onverantwoord

Commandant Ed Veen, zelf raadslid in Haarlem, vond het onverantwoord het andere schip alleen de zee op te laten gaan met windkracht 7. De raadsleden kregen een kajuit aan boord van het marineschip en voeren mee naar Den Helder, waar ze om 5.00 uur 's nachts van boord konden gaan. ,,Een heel avontuur, maar wel interessant'', aldus Schneiders na een paar uur slaap.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Is hier geen sprake van belangenverstrengeling?Of staat deze commandant toe dat zijn ondergeschikten ook hun kennissen en vrienden meenemen voor een rondje Noordzee.Dat een burgemeester hier geen stokje voor heeft gestoken zegt veel over zijn integriteit.
Advertentie