of 59250 LinkedIn

Gemeentepolitiek boeit alleen autochtone 45-plusser

Vooral autochtone, goed opgeleide 45-plussers doen mee aan burgerbijeenkomsten over het reilen en zeilen van hun gemeente.
1 reactie

Vooral autochtone, goed opgeleide 45-plussers doen mee aan burgerbijeenkomsten over het reilen en zeilen van hun gemeente. De gebrekkige variatie onder deelnemers komt naar voren in rapportages over de zogeheten G1000-bijeenkomsten, schrijft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) maandag aan de Tweede Kamer.

Pizzameetings
Deze bijeenkomsten vonden en vinden plaats in allerlei gemeenten en zijn bedoeld om mensen meer te betrekken bij de lokale democratie. De minister is positief over burgerfora en stadsgesprekken, die per wijk of plaats anders worden ingevuld. Volgens hem kijken organisatoren naar manieren om meer en andere inwoners te interesseren om mee te denken en te praten, zoals pizzameetings voor jongeren.

Informatie delen
Daarnaast moet de gemeente zelf meer en actiever informatie delen over beleid en plannen, vindt Plasterk. Hij wijst erop dat er minder regionale of plaatselijke media zijn, zodat er minder gemeentelijk nieuws wordt gemeld. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Opmerker op
Als de partijen in de gemeenteraad nou eens realistische programma's opstellen voor verkiezingen. Als zij nou eens eerder naar de kiezer toe gaan - dus niet vier weken van tevoren de straat op met een paar rozen of....narcissen.... Zou dat meer mensen over de streep trekken? Hiernaast constateer ik maar een paar partijen met jong en fris bloed. Als dat jonge en frisse maar niet wordt aangestoken door ouwe en roestige opvattingen