Advertentie

Gemeenten tasten in buidel voor ‘EK-effect’ amateurclubs

Gemeenten en de provincie Utrecht hopen dat de goede prestaties van de oranje leeuwinnen tijdens het EK Vrouwenvoetbal in Nederland vele aanmeldingen bij amateurclubs in het land zal leiden.

16 juli 2017

De glorieuze winst van de oranje leeuwinnen bij het openingsduel van het EK Vrouwenvoetbal zou zijn invloed moeten hebben op aanmeldingen bij lokale voetbalclubs. Dat hopen niet alleen veel gemeenten maar met name ook de provincie Utrecht waar het EK onder meer plaatsvindt. ‘Het aantal vrouwelijke leden moet volgend seizoen omhoog van 1900 naar 2200, een toename van bijna 16 procent’, aldus de provincie tegen de NOS. De gemeenten waar gespeeld wordt tasten diep in de buidel om de oranjekoorts rond het EK Vrouwenvoetbal aan te wakkeren.

Diep in buidel

Zo trekt Enschede 65 duizend euro uit voor de promotie van het EK-Vrouwenvoetbal, al verwacht de gemeente niet dat de effecten te meten zijn. De KNVB, gemeenten en amateurvoetbalclubs hopen dat het EK vrouwenvoetbal voor veel nieuwe leden gaat zorgen. Met dat doel is het evenement drie jaar geleden door de voetbalbond naar Nederland gehaald. Maar dan moet Oranje het wel zo goed doen dat er een 'EK-sfeertje' ontstaat’, meldt de NOS.


Vrouwenvoetballers verdubbeld
Het vrouwenvoetbal heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld: van ruim 80.000 leden in 2005 tot ruim 153.000 vrouwelijke KNVB-leden vorig jaar. In 2020 moeten het er, mede door het EK, zo'n 183.000 zijn. Of het toernooi voor veel nieuwe inschrijvingen zal zorgen, zal vooral afhangen van de resultaten van het Nederlands elftal en de media-aandacht.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ellis
Nu de KNVB nog!
Advertentie