of 64707 LinkedIn

Gemeenten raken verder achterop met statushouders

In de eerste helft van dit jaar moesten gemeenten volgens de plannen 20.000 zogenoemde statushouders aan een huis helpen. Maar door de grote toestroom kwamen er voor deze periode nog eens 3400 vergunninghouders bovenop. Het gaat hierbij om mensen voor wie in 2015 nog niks was gevonden. De gemeenten doen volgens Dijkhoff vreselijk hun best, maar ook nu lopen er opnieuw achterop.
2 reacties

Gemeenten moeten in de tweede helft van dit jaar 23.000 asielzoekers met een verblijfsvergunning een huis zien te bezorgen. Dat meldt staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) maandag. Voor de eerste helft van 2017 denkt hij al aan minstens hetzelfde aantal.

Grote toestroom

In de eerste helft van dit jaar moesten gemeenten volgens de plannen 20.000 zogenoemde statushouders aan een huis helpen. Maar door de grote toestroom kwamen er voor deze periode nog eens 3400 vergunninghouders bovenop. Het gaat hierbij om mensen voor wie in 2015 nog niks was gevonden.

 

Opnieuw achterop

De gemeenten doen volgens Dijkhoff vreselijk hun best, maar ook nu lopen er opnieuw achterop. Het kabinet wil de statushouders die nu nog in de opvang zitten zo snel mogelijk naar een gewoon huis hebben, zodat er in die opvang plaats komt voor nieuwe asielzoekers. (ANP)


 

In dit overzicht staan de gegevens per gemeente over de huisvesting van vergunninghouders op 1 april 2016.

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Relevante Parlementaire Dossiers

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
En dan heb je het nog niet over hun (gezins) achterban. Dan kun je dit aantal van 23.000 wellicht vermenigvuldigen met 5 (!) maar degt men er niet bij in dit tranentrekkende artikel.
Door Gijs op
Met vier in een huis blijft het een opgave nog steeds 6.000 huizen en een enorme druk op de Wmo! Wat is de reactie van minister Blok; hij schrapt automatische voorrang statushouders op de woonmarkt.

Vacatures

Van onze partners