of 59244 LinkedIn

Gemeenten na oproep in de rij voor intocht Sint

Een noodkreet van de NTR over de sinterklaasintocht van dit jaar was niet aan dovemansoren gericht. Begin maart voelde de omroep zich nog genoodzaakt een dringende oproep naar burgemeesters te sturen.
1 reactie

Een noodkreet van de NTR over de sinterklaasintocht van dit jaar was niet aan dovemansoren gericht. Begin maart voelde de omroep zich nog genoodzaakt een dringende oproep naar burgemeesters te sturen, omdat geen enkele gemeente zich had gemeld voor de aankomst van de goedheiligman. Inmiddels wordt de NTR juist ,,overstelpt met aanmeldingen'', laat een woordvoerder desgevraagd weten. 

Blij verrast

Exacte aantallen heeft hij niet, maar reacties komen uit het hele land. 'We zijn blij verrast over het grote enthousiasme.' De NTR hoopt zoals gewoonlijk in mei bekend te maken in welke gemeente de 'tv-Sinterklaas' in november wordt verwelkomd.

 

Enthousiasme, haven, mooie route

De omroep stelt drie basisvoorwaarden. Groot enthousiasme is het belangrijkst. Verder moet er een haven zijn, zodat de stoomboot kan aanmeren en moet er een voor de tv-uitzending 'visueel interessante route' naar het centrum zijn die binnen 20 minuten te voet - of te paard - kan worden afgelegd. Her en der pleiten lokale politici ervoor om de intocht, die veel aandacht oplevert, in hun gemeente te organiseren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door keijzer op
Positief is dat dus die Gemeenten dit feest niet laten verstieren door een paar kleine radicale groepjes uit de randstad!

Nu gemeenten, die zich aanmelden, concurrentie inmiddels hebben gekregen en minder compensatie voor kosten kunnen eisen, komen dus de kosten en ergernissen over die bovengenoemde radicale groepjes en hun ergerlijke, jarenlange verstrekte podium, meer op lokale begroting en burgers daar te liggen.

Waar blijft de lobby om de absurde jaarlijkse treiterij van die twee radicale groepjes uit de randstand, onmogelijk te maken bij wet?

Tot zolang kan NTR overschakelen naar lokale t.v. die intocht verslaat in eigen omgeving en daarbij alleen dezelfde Sint in beeld houden. Die onverzoenlijke radicale gasten uit randstand kunnen zich veel minder laten gelden op die manier, dan bij een centrale landelijke intocht waar alle aandacht op is gericht en het meest ideale plek is voor hun doel om dit feest te doen verdwijnen.

Na de zomervakantie en op weg naar eind november, begint dat geklier al en nu zitten we pal voor Pasen en verdraaid het steekt de kop weer op!

De betrokken slappe knieën de afgelopen jaren hebben veel onnodige ellende gezaaid met hun politiek correcte buigzaamheid en de NTR eveneens.

Gewoon etnische neutrale Pieten met donker kort of lang sluik haar, of wat gekruld (kroeshaar moet gediscrimineerd worden volgens radicaal anti-piet-front). Wat donkergrijze schmink. Klaar. Punt aan de lijn!!

Er is in Engeland de overblijfselen van een man gevonden met donkere huid en met Europese gelaatstrekken. Dat zou een voorouder moeten zijn. Prachtig toch. Dan eren we die voorouder van ons zelf, via een landelijk nationaal feest. Echter in onverzoenlijke eendimensionale breinen, blijven we toch genetisch racistisch en koloniaal. Daar moest ieder weldenkend mens maar eens maling aan hebben en die treiterij bij wet gaan verbieden, op grond van haat zaaien en rascistisch ten opzichte van autochtone Nederlanders.

Waar blijft zo'n rechtzaak? Die radicale typen weten op kosten van de staat wel de ingang van rechtsgebouw te vinden. Linkse al of niet politieke geesten eveneens. Ter rechterzijde zijn er blijkbaar geen rijke individuen, of groepen, of advocaten, die eens tegenwicht daaraan bieden!