of 59250 LinkedIn

Gemeenten herdenken aanslagen Parijs

In veel steden in Nederland kleuren gebouwen in de kleuren van de Franse vlag
In veel steden in Nederland kleuren gebouwen in de kleuren van de Franse vlag
7 reacties

Maandag staat Europa om 12 uur een minuut stil bij de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Steeds meer instanties en organisaties komen met eigen initiatieven. In Nederland zijn er in veel gemeenten bijeenkomsten, waar de plaatselijke burgemeester dan ook vaak het woord neemt.

Domplein
Zo zijn er samenkomsten op Plein 1944 in Nijmegen en op het Utrechtse Domplein. In Utrecht luiden de klokken van de Domtoren voorafgaand aan de minuut stilte. In de raadszaal van Uithuizen (Groningen) is een korte herdenking. In Haaksbergen nodigen de synagoge, de moskee en kerken de bevolking uit om bijeen te komen op de Markt. De regionale omroepen doen mee aan de minuut stilte, evenals de NPO. Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad, met een speciale bijlage, zijn maandag digitaal ook voor niet-abonnees gratis te lezen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Monique op
Ik had wel iets meer medeleven voor Rusland verwacht. IS heft een vliegtuig met 224 russen neergehaald. Ook een aanslag van format.
Door Frank op
Ook in mijn gemeente is zeker 25% van de zgn. vluchtelingen in de crisisopvang zonder papieren binnen gekomen. Dat noemt de COA dan 'statenloos'. Die lui, merendeel jonger dan 25, lopen de hele dag, en halve avond/nacht, door de woonwijken te zwerven. Burgemeester heeft geen enkel probleem daarmee. #naief nederland
Door Gijsbert op
Hulde Aan Poetin. Bommen Erop.
Door jan corbey op
Let iedereen nu mee op hoe snel na deze stilte , er een vuurwerkverordening in menige gemeente gaat komen. In diverse wijken lopen nu al de spanningen hoog op, want handhaving mag ook van onderop komen.
Door G. Schokt op
Als je buurman of een dorps/stadsgenoot overlijdt, reageer je daar anders op dan wanneer je echtgenoot, ouder, familielid of vriend overlijdt...mag ik hopen. Als je telkens stil moet staan als er ergens een aanslag wordt gepleegd, hoef je niet meer in beweging te komen. Dat is triest, maar waar.
Logisch dat als zoiets dichterbij gebeurd, je er anders op reageert dan wanneer het ver van je bed gebeurd. Dat maakt een aanslag niet erger of minder indrukwekkend, maar de reactie wel anders!
Feit is ook dat niet alleen gespuis van buiten de deur komt, er is daar meer dan genoeg van onder het "eigen volk"... we mogen roomser dan de paus zijn, we zijn niet beter (of slechter) dan elders. Er zitten niet alleen 'nadelen' aan het open zetten van je deur!
Laten we deze vreselijk gebeurtenis nou niet gaan misbruiken voor het misselijk makende onderbuikgevoel!
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Als ik m'n voordeur open laat staan heb ik de garantie dat ik gespuis binnen haal. Hetzelfde geldt ook voor het Verdrag van Schengen uit 1985 dat de grenzen binnen de EU ophief. Hoe naïef kun je zijn !
Door A.M.B. te Naar op
Vreselijk wat er is gebeurd en goed dat hier bij wordt stilgestaan. Ik vraag me alleen af of dit ook zou gebeuren als er bijv. in Nairobi 150 mensen worden doodgeschoten?