Advertentie

Gemeentehuis van Lingewaard maanden dicht

De schade aan het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel, nadat daar een auto naar binnenreed, is zó groot dat het hele pand de komende maanden niet is te gebruiken. De publiekshal en de ruimtes achter de balies zijn verwoest.

23 augustus 2018
slot.jpg

De schade aan het gemeentehuis in Bemmel, nadat daar een auto naar binnenreed, is zó groot dat het hele pand de komende maanden niet is te gebruiken. De hele woensdag is de schade in kaart gebracht. De publiekshal en de ruimtes achter de balies zijn verwoest.

Hevige brand

Afgelopen nacht reed een auto het gemeentehuis in de Gelderse plaats binnen. Daardoor viel een dode. Identiteit en motief zijn nog niet bekend. Het incident veroorzaakte een hevige brand.

Noodgebouwen

De inrichting en de apparatuur in de rest van het pand hebben flinke rook- en roetschade opgelopen. Alles moet schoongemaakt of vervangen. Er zullen de komende tijd noodgebouwen en tijdelijke units komen. Zodra de communicatieverbindingen hersteld zijn, kunnen de medewerkers vanuit huis werken. Daarna kunnen ze hun intrek nemen in de noodgebouwen.

Dader

De Gelderlander meldde woensdag dat de dader een 59-jarige voormalig vrachtwagenchauffeur is die bekend was bij zorginstantie. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie