Advertentie

Gemeentebestuur worstelt met terugkeer raadslid

De terugkeer van het veroordeelde raadslid Martin van Meurs in de raad leidde tot onrust op de tribune en verzet vanuit de raad.

20 december 2011

We worstelen er allemaal mee, maar raadslid Martin van Meurs heeft het wettelijke recht om zijn zetel als raadslid weer in te nemen. Die gelegenheid moeten we hem geven, dat is ook democratie.'' Dat zei burgemeester Pauline Krikke van Arnhem na een rumoerig uurtje waarin Van Meurs terugkeerde in de Arnhemse raad, na een gevangenisstraf wegens het bezit en het verspreiden van kinderporno.

Politiebegeleiding

Van Meurs zei in een toespraak tot de raad dat hij het kort wilde houden en dat deed hij ook: na drie kwartier verliet hij onder politiebegeleiding de raadszaal om via een achteruitgang uit het stadhuis te vertrekken.


Uitgejouwd

Ongeveer 60 mensen op de publieke tribune jouwden het raadslid uit toen hij het woord kreeg. Krikke gaf Van Meurs geen gelegenheid om te reageren op scheldwoorden en verwijten, maar liet wel na een kwartier de tribune ontruimen. De fractie van Zuid Centraal was demonstratief afwezig, terwijl een raadslid van de PvdA Van Meurs de rug toekeerde.


Geld nodig

Van Meurs is teruggekeerd, zei hij maandag, omdat hij geen spookraadslid wil zijn. ,,Ik heb nog nooit mijn hand opgehouden en daar ga ik nu niet mee beginnen. Maar ik heb het geld nodig en daar wil ik voor werken.''


Nieuwe partij

Het raadslid, ooit gevierd politicus in Arnhem, kondigde aan verder te gaan als Nieuw Leefbaar Arnhem. Zijn oude partij Pro Arnhem zette hem na zijn veroordeling uit de fractie.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie