of 59185 LinkedIn

Gemeenteambtenaar achter tweets Hilversum

De gemeente Hilversum doet aangifte tegen iemand die het e-mailadres van burgemeester Pieter Broertjes heeft gekoppeld aan een Twitteraccount. Ene @PBlijdenstein geeft via het sociale medium commentaar op zaken die in de mediastad spelen. 'Dat gebeurt op een nogal knullige manier', aldus de woordvoerder van de burgemeester.
5 reacties

Het Twitter-account dat werd gebruikt om commentaar te leveren op actuele politieke kwesties in Hilversum was van een gemeenteambtenaar. Hij begon het account in 2015 onder het pseudoniem @PBlijdenstein. De man meldde zich vrijdag bij zijn werkgever, zeer geschrokken van alle media-aandacht.

Brief
De Telegraaf berichtte vrijdagochtend dat het officiële gemeentelijke e-mailadres van burgemeester Pieter Broertjes was gebruikt om het Twitteraccount @PBlijdenstein te starten. Broertjes stuurde de gemeenteraad vrijdagmiddag een brief waarin hij uit de doeken deed wat er vermoedelijk was gebeurd. 'Dit account heeft enige tijd berichten verzonden die mij en/of de gemeente zouden kunnen beschadigen', schreef Broertjes. Het zou het gevolg zijn geweest van een beveiligingslek bij Twitter.

Ontkenning

De brief was de deur nog niet uit of de betrokken gemeenteambtenaar meldde zich. Vervolgens kwam er een verklaring waarin de gemeente de mediaberichten over het nepaccount ontkende. 'Het e-mailadres van de burgemeester van Hilversum is niet gebruikt voor een nep-Twitteraccoun', aldus de verklaring.

Broertjes: 'Betrokken ambtenaar heeft zich verontschuldigd voor het ontstane misverstand. Hij had geen enkele kwade bedoeling en betreurt de gevolgen nu in de media de onjuiste suggestie is gewekt dat zijn account gekoppeld zou zijn aan het mailadres van de burgemeester.'

Ambtenaar mag blijven

Nu de zaak anders ligt dan aanvankelijk gedacht, is het eerder aangekondigde politieonderzoek van de baan. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hilversum kan de betrokken ambtenaar blijven. 'Hij is een van de betere ambtenaren', aldus de zegsman. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M. Adolfsen (Specialist milieu) op
'Hij is een van de betere ambtenaren'??
Door H. Wiersma (gepens.) op
Hij zal zijn pseudoniem nu wel hebben gewijzigd in @PTreur.
Door Syd Barrett op
Wiens misverstand?
Warrig verhaal, geen touw aan vast te knopen.
Morgen maar eens navraag doen en zo..
Door Heuvelmans op
Een loyale ambtenaar dus. En Broertjes balen dat hij aangifte heeft gedaan...
Door Plafond op
gehackt door een conifeer..