of 63082 LinkedIn

Gemeente wil Laura Dekker nog niet uitschrijven

7 reacties
De uitschrijving van Laura Dekker uit Wijk bij Duurstede zal zeker niet voor vrijdag plaatsvinden. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente dinsdag bekendgemaakt.
Onderzoek
'Als we twijfelen over de correctheid van een uitschrijving, stellen we een onderzoek in', aldus de zegsvrouw. In principe kan een uitschrijving ter plekke aan de balie bij de gemeente worden afgehandeld, maar dat is in het geval van Laura niet gebeurd. 'Iedereen probeert haar met man en macht hier te houden; dus het lijkt ons verstandig de uitspraak van de kinderrechter af te wachten.'

Kinderrechter
Laura is 13 jaar en wil in haar eentje de wereld rondzeilen. De Raad voor de Kinderbescherming spande een zaak bij de kinderrechter aan. De Kinderbescherming vindt het niet verantwoord dat Laura solo de wereld rondzeilt en wil dit voorkomen door het gezag van de ouders van Laura te beperken.

Drie nationaliteiten
De gemeente bevestigt dat Laura drie nationaliteiten heeft: de Nieuw-Zeelandse, De Nederlandse en de Duitse. 'Dat komt zelden voor en is erg bijzonder.' Volgens de woordvoerster is het 13-jarige meisje geboren op een schip in de buurt van Nieuw-Zeeland, is haar vader Nederlands en heeft haar moeder de Duitse nationaliteit.

Wonen op boot
Verder weet de gemeente te melden dat Laura en haar vader niet in Wijk bij Duurstede wonen. 'Ze hebben hier vroeger gewoond en hebben nog steeds een postadres in Wijk bij Duurstede, maar ze wonen op een boot aan de overkant van het water', aldus de zegsvrouw.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Martinus op
Buro Jeugdzorg en Justitie zijn een stel dwazen hun is er alles aan gelegen om mensen als Laura kapot te maken. Moordenaars krijgen een betere behandeling dan deze kanjer.
Buro Jeugdzorg en Justitie zijn zelf een stel boeven.
Door Klaas (Manager) op
AMK, tja....google eens op: FALENDE JEUGDZORG, MEISJE VAN NULDE, DE ZAAK SAVANNA. en: talloze gescheiden ouders zien nooit hun kind meer doordat de ex uit wrok omgangsregeling niet wil nakomen, met alle emotionele schade voor het kind van dien. Nee, liever gebruikt dat AMK de zaak Laura als propagandamiddel om zorgzaam over te komen in de media, SCHANDALIG!
Door Paul (projectleider) op
Nee de wereld vergaat niet als eén klein meisje gaat zeilen

Natuurlijk zijn er altijd ook andere maatschappelijke problemen waar tijd/geld in moeite moet worden gestoken.
De vraag is willen wij als maatschappij vverantwoordelijkheid nemen voor zo'n risicovolle onderneming als een ouder dat niet wil doen?
Door theofiel janzen op
helemaal mee eens "jpraat".
we zijn in nederland echt de weg aan het kwijtraken met deze politici, overheid en rechterlijke macht: ik heb ze niet gehoord toen leeftijdsgenootjes van laura in bijv. gouda en op kanaleneiland mensen in elkaar sloegen, bedreigden,en (weg)treiterden etc. nee dan hoor en zie ik deze (christelijke) hypocrieten niet. dan geen jeugdzorg en rechters erbij halen om ouders (gedeeltelijk) uit de ouderlijke macht te zetten omdat deze hun kinderen niet behoorlijk kunnen opvoeden. schande!! maar wel stoer "op de barricades" als een ondernemend en positief denkend meisje à la laura iets wil ondernemen. 't bewijst maar weer dat als je maar een grote bek hebt, allochtoon bent of geweld gebruikt in nederland, de kans minimiem is dat je aangepakt wordt. en als je dan gepakt wordt krijg je een taakstraf die je in "eigen tijd" mag uitvoeren ........
keep on dreaming!
Door Ria Huisman (directeur) op
Ik vind het onverantwoordelijk dat een kind van 13 in haar eentje de wereld rond wil zeilen. Ik vaar zelf ook en als ik al zie wat we met de 13 meter moterboot soms voor moeite hebben met de wind, de stroming en de getijden, vind ik het niet veranwoordelijk om haar alleen de zee op te sturen.
als ze het vak schipper leert wat ze misschien al weet van haar vader dan kan ze later aan de zeevaart gaan deelnemen.
We moeten wel een beetje realistisch blijven vooral met onberekenbare wateren.
Door Willem Kamps (Ambtelijk secretaris OR) op
Laat dat meisje toch lekker gaan. Al die betutteling. Wat er allemaal mis kan gaan gebeurt dagelijks in het leven. Kinderen komen onder een auto, worden thuis in elkaar getimmerd of seksueel misbruikt, verwaarloosd en noem maar op. Je kunt ook op een zaterdagavond gezellig naar een strandfeest gaan en dan word je zomaar doodgeschoten. Gevaar, van welke soort ook, is niet buiten te sluiten. Loopt Laura eigenlijk wel meer risico op die zeilboot ?
Door jpraat (Beleidadviseur) op
Wat een commotie over het voornemen van een dappere en ondernemende meid die weet wat ze wil. Had ze maar niet de publiciteit gezocht, dan had zee rustig kunnen vertrekken. Maar nu vallen alle instanties over haar heen: regels zijn immers regels! Krijgen nu voortaan ook ouders die hun kinderen emotioneel verwaarlozen, vetmesten of zonder ontbijt naar school sturen, hun integratie in de Nederlandse samenleving tegenwerken, roken in de auto in aanwezigheid van hun kroost, etct. etc. de noodzakelijk aandacht van de kinderbescherming en noem de hele santekraam maar op? Dan kunnen die instanties zich voorbereiden op een fikse verruiming van hun taakstelling.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners