of 59854 LinkedIn

Gemeente werkt vanuit brandweerkazerne

De gemeente Waalre heeft een loket ingericht voor de burgers. Paspoorten die ongeschonden uit het vuur zijn gekomen, worden hier afgegeven.
Reageer

Burgers in Waalre die zaken met de gemeente moeten regelen, kunnen vanaf vrijdagochtend half negen terecht in de brandweerkazerne, waar een tijdelijk loket is ingericht. Paspoorten die al aangevraagd waren en klaar lagen, zijn uit het afgebrande gemeentehuis gehaald. 

Redelijk ongeschonden

Ze kunnen echter nog niet worden opgehaald. Een medewerker van het Ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdagochtend bepaald dat de paspoortenniet uitgereikt kunnen worden. Reden hiervoor is dat onduidelijk is of de chip in de paspoorten al dan niet beschadigd is. Inwoners van wie het paspoort klaar zou liggen, worden geadviseerd vanaf volgende week op de Kerhkoflaan 13 (Brandweerkazerne) een nieuw paspoort aan te vragen, met nieuwe kleuren pasfoto's en/of oude paspoort/id-kaart. De gemeente vergoedt de kosten. Inwoners die een paspoort nodig hebben om te reizen kunnen een nooddocument aanvragen bij de marechaussee op Schiphol.


Camera's

Bij de brandweerkazerne zijn ook bewakingscamera's geplaatst. Waarom de camera's zijn geplaatst, is niet bekend. De gemeente zoekt voor 1 tot 1,5 jaar een nieuw onderkomen voor het gemeentehuis. De brandweerkazerne wordt nu gebruikt voor vergaderingen van bestuurders en staf.

 

Een tip

Bij de politie is tot nog toe één tip binnengekomen na een tv-uitzending van een extra politiebericht over de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre. Dat zei de politie vrijdag. De politie bekijkt of het extra opsporingsbericht ook op de nationale zenders kan worden uitgezonden.

 

Beelden

Donderdagavond zonden SBS6 en Omroep Brabant beelden uit van de twee bij de aanslag op het gemeentehuis gebruikte auto's. Die waren eerder in Eindhoven en Geldrop gestolen. Over de inhoud van de tip wilde de politie niets zeggen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

 

Lees alle berichtgeving hierover in het Dossier:  'Aanslag gemeentehuis Waalre'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.