of 62284 LinkedIn

Gemeente Waalre komt weer een beetje op gang

Ambtenaren van de gemeente Waalre hopen weer alle werkplekken in het tijdelijke gemeentehuis aan de Laan van Diepenvoorde operationeel te hebben.
Reageer

Ambtenaren van de gemeente Waalre hopen in de loop van de week weer alle werkplekken in het tijdelijke gemeentehuis aan de Laan van Diepenvoorde operationeel te hebben. De gemeente schort wel de beslissingstermijnen van aanvragen en bezwaarschriftprocedures op naar 18 december.

Achterstand
Tegen het weekeinde kunnen de ambtenaren weer bij hun mail en bestanden. "Daarna moeten we de achterstand sinds de brand nog inlopen", zei een woordvoerster van de gemeente woensdag. "Beetje bij beetje beginnen steeds meer werkplekken goed te functioneren. Burgers kunnen hier nog niet terecht, dat duurt nog wel enkele weken. Want er moet eerst een balie gebouwd worden. Daarover beschikt dit pand nog niet."

Meubilair
Vorige week kreeg de gemeente gebruikt meubilair binnen. Daarmee worden nu werkplekken ingericht. De oude werkplekken gingen verloren na de aanslag op het gemeentehuis, twee weken geleden. 

Opgeschort
De gemeente schort de beslissingstermijnen van aanvragen en bezwaarschriftprocedures op naar 18 december. Dit omdat er nog geen toegang is tot de bestanden die in het door brand getroffen gemeentehuis liggen. Wie na 1 juni bij de gemeente Waalre een aanvraag of bezwaarschrift heeft ingediend en sindsdien niets meer heeft gehoord, wordt opgeroepen zich bij de gemeente te melden. "Als deze beslissing voor u ernstige gevolgen heeft, willen we graag met u overleggen hoe we gezamenlijk de schade zo veel mogelijk kunnen beperken", aldus de gemeente woensdag in een verklaring.

Hinder
Bij aanvragen gaat het onder meer om vergunningen en de Wmo (hulp aan ouderen en gehandicapten). De opschorting betreft zowel de lopende procedures als nog in te dienen aanvragen en bezwaarschriften. "De brand in het gemeentehuis hindert onze bedrijfsvoering natuurlijk sterk", aldus de verklaring van de gemeente. "Papieren documenten zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Digitale informatie is beperkt toegankelijk. Daarom maken wij als gemeente gebruik van het recht om de beslistermijnen op te schorten. Wij hopen dat u daarvoor begrip heeft."

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners