Advertentie

Gemeente verliest tonnen op seksclub

De gemeente Gilze en Rijen verliest tussen de 5 en 6 ton op de aankoop van een pand van een seksclub.

20 juli 2014

De gemeente Gilze en Rijen gaat naar schatting 3 tot 5 ton verliezen op de aankoop van de beruchte seksclub Badda Bing in Hulten. Dat staat in een memo van het gemeentebestuur dat is gericht aan de fractievoorzitters.

Diepste geheim
Motorclub No Surrender probeerde een hoofdkwartier te vestigen in het pand. Om te voorkomen dat de club in handen zou komen van een seksexploitant of criminelen werd het vorige maand in allerijl en in het diepste geheim gekocht door de gemeente. Burgemeester Jan Boelhouwer onthulde in een gesprek met het ANP dat de eigenaar niet is verteld dat de gemeente de belangstellende was omdat hij vermoedelijk niet aan de gemeente wilde verkopen.

Grond verkopen
Het pand is volgens een taxatie in opdracht van de gemeente in de huidige geruïneerde staat 4 of 5 ton waard. Gilze en Rijen betaalde ruim 1 miljoen euro, exclusief kosten en belasting. Het verlies voor de gemeente is alleen te beperken als het pand snel wordt gesloopt en de grond wordt verkocht voor huizenbouw.

Geld bespaard
,,Vanuit bedrijfseconomisch oogpunt is het niet het meest aantrekkelijke pand om aan te kopen'', schrijft burgemeester Boelhouwer in het memo. Hij verdedigt de aanschaf omdat veel geld kan worden bespaard op toezicht en controle als het niet weer een duistere club wordt.

Stoer en moedig
De gemeente maakte een opsomming over de geschiedenis van de club. Op 2006 werd op de parkeerplaats een Tilburger doodgeschoten. De exploitant werd afgeperst en ernstig bedreigd door motorclub Satudarah. Na het faillissement werd in het gebouw een grote hennepkwekerij gevonden.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) bezocht de vervallen seksclub afgelopen week om de burgemeester te steunen. Hij vond de aankoop een stoer en moedig plan.

Gigantisch bedrag
Boelhouwer kreeg ook unanieme steun van de fractievoorzitters. PvdA-fractievoorzitter Peter von Meijenfeldt reageerde zondag desondanks verbaasd op het verwachte verlies. ,,Het is een gigantisch bedrag. De gemeente moet alles doen om het verlies te beperken'', zei hij.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie