of 59250 LinkedIn

Gemeente verklaart 5000 zieken dood

Door een fout in de aanhef van een brief heeft de gemeente Groningen per abuis 5000 zieken en gehandicapten dood verklaard.
5 reacties

Een pijnlijk foutje van de gemeente Groningen: de gemeente heeft zo’n 5000 chronisch zieken en gehandicapten per ongeluk doodverklaard. De vermeende overledenen kregen een brief van de gemeente die was gericht aan hun nabestaanden. ,,Erg pijnlijk”, noemt een woordvoerder van de gemeente dinsdag de fout. 

Excuusbrief
In de brief stond dat er geld was blijven liggen, waardoor de nabestaanden recht hadden op een financieel extraatje van 140 euro. De gemeente vermoedt dat de fout bij de drukker ligt en dat de daar per abuis de aanhef ‘aan de nabestaanden van…’ boven de brief is beland. ,,Normaal gaat het altijd goed. Dit keer ging het dus helaas hartstikke fout'', aldus de zegsman. Een excuusbrief is al onderweg, laat hij weten. De gemeente werd geattendeerd op de fout door telefoontjes van enkele doodverklaarde Groningers. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door W.F.Willems (geen) op
Want in Groningen zijn ze natuurlijk niet zo dom als in Amsterdam, waar ze miljoenen overboekten naar verkeerde rekeningen.
Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (bd) op
Er gaat niets boven of onder Groningen. De wens is de vader van de gedachte.....Opruimen is het parool op alle social(istisch)e fronten. Ik spreek uit ervaring als chronisch zieke bejaarde die al 15 jaar beroofd wordt van de begrippen welvaarts - resp waardevast pensioen.De NAM is er niks bij
Door Henk (observant) op
Eigenlijk hilarisch en een mooie voorzet van een oudejaarsconference.

Mij valt vooral het politiek gekonkel op. Natuurlijk ligt de fout weer eens bij een ander. "De gemeente vermoedt dat de fout bij de drukker ligt..." Sprekend voorbeeld van je eigen verantwoordelijkheid ontlopen.
Door Opmerker op
Een inkopper ! De "verklaarders" werden beïnvloed door het ontsnapte residugassen die opstegen via de krochten.
Door Donders (mederwerker) op
Dit is niet pijnlijk zo denk deze lui over de arbeidsbeperten. beter dood dan leven dan kosten ze geen geld meer .lang leven de participatiewet,