of 59082 LinkedIn

Gemeente trekt boete voor stoepzitten in

De gemeente Maastricht heeft de boete van 220 euro ingetrokken die bewoners kregen omdat ze op de stoep voor hun huis zaten.
4 reacties

De Maastrichtenaren die onlangs door de gemeente werden beboet omdat ze op een stoel voor hun huis zaten, hoeven die bekeuring niet te betalen. De gemeente heeft de boete van 220 euro ingetrokken, maakte een van de beboete bewoners vrijdag bekend na een telefoontje van verantwoordelijk wethouder André Willems.

Hinderen
Handhavers hadden bewoners van de Rechtstraat zaterdagavond een boete opgelegd, omdat zij niet met hun stoel op de stoep zouden mogen zitten. Zij zouden daarmee onder meer voetgangers met kinderwagens hinderen. De bewoners kondigden vervolgens aan naar de rechter te stappen, waarop de gemeente vrijdag een draai van 180 graden maakte.
 

Van deze tijd

De gemeente bevestigde dat de boete ,,voor het afwijkend gebruik maken van de openbare weg zonder vergunning'' wordt geseponeerd. Wethouder Willems liet vrijdag weten dat de kwestie voor hem aanleiding is de regels rond handhaving nog eens te bekijken en wellicht aan te passen. Hij vraagt zich af of die regels nog wel van deze tijd zijn. De bewoners zaten vrijdag alweer buiten op de stoep in het zonnetje.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fred (Inspecteur APV) op
Er is blijkbaar nog een bestuurder die zijn 'boerenverstand' gebruikt ..............
wie volgt ??
Door Jan op
En dan maken ze nog reclame om in Zuid Limburg te komen wonen....
Door Gerard (waarnemer te velde) op
Godfried Bomans zei het al. Die veldwachters hebben het dunne boekje bij zich. Dat is het boekje waarin staat wat mag. Het boek waarin staat wat niet mag, is te dik om mee te nemen. De veldwachter zit iemand voor zijn huis in de zon zitten. Dat staat niet in het boekje wat mag. Dus mag het niet.
De vroegere veldwachter zei dan: ophoepelen!
De tegenwoordige veldwachter haaft hand, en schrijft een boete uit. Dat brengt ook nog geld op.
Door H.A.L. op
Jammer, wie wil er nou rommel op de stoep.
Een beetje armoedig gezicht die stoephangers.