of 64204 LinkedIn

Gemeente Sluis sluit horeca na chaotische taferelen

‘Er wordt veel te weinig rekening gehouden met de grensgebieden’, aldus voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland Jan Lonink.
Reageer

De Zeeuwse gemeente Sluis heeft zondagmorgen na spoedberaad met de Middenstands Vereniging Sluis besloten dat alle winkels en horecabedrijven in de Zeeuwse grensplaats zondag gesloten blijven. ‘Er wordt veel te weinig rekening gehouden met de grensgebieden’, aldus voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland Jan Lonink.

Chaotisch
Dat is volgens de ondernemers en burgemeester Marga Vermue nodig, omdat er zaterdag her en der ‘chaotische taferelen’ ontstonden door de enorme toeloop van Belgen. In België zijn alle cafés en restaurants al gesloten vanwege het coronavirus.

‘Belgen denken dat alles hier nog kan’
‘We hopen echt dat het kabinet maandag een duidelijk besluit neemt over wat er in Nederland moet gebeuren’, aldus een woordvoerster van Hart van Sluis, een van de grote horecagelegenheden in de Zeeuws-Vlaamse plaats. ‘Er zijn steeds vervelende discussies aan de deur. De Belgische gasten denken dat alles hier nog kan, terwijl er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal gasten tegelijk naar binnen mag.’

Grensgebieden
Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, wil maandag samen met de Brabantse veiligheidsregio's overleg met de betrokken ministers. ‘Er wordt veel te weinig rekening gehouden met de grensgebieden.’ De Belgische minister van Binnenlandse Zaken en de burgemeester van het Belgische Knokke, vlakbij Sluis, hebben de Belgen al opgeroepen om thuis te blijven. ‘Wie in Nederland horeca bezoekt neemt het virus misschien mee terug naar België. Zo krijgen we de situatie nooit onder controle’, vindt burgemeester Leopold Lippens. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners