of 63966 LinkedIn

Gemeente ontvangt bezwaren tegen intocht Sinterklaas

De aanwezigheid van Zwarte Piet is voor de 21 bezwaarmakers reden om in actie te komen. Zij vinden dit discriminerend.
21 reacties

De sinterklaasintocht in Amsterdam op 17 november ligt onder vuur. Voor het eerst zijn er bij de gemeente bezwaren ingediend tegen de aankomst van de goedheiligman in de hoofdstad, zo bevestigde een woordvoerder een bericht hierover in Het Parool.

Racistisch
De aanwezigheid van Zwarte Piet is voor de 21 bezwaarmakers reden om in actie te komen. Zij vinden dit discriminerend. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente buigt zich over 2 weken over de kwestie. Het fenomeen Zwarte Piet ligt al langer onder vuur. Bij de intocht van Sinterklaas in 2011 in Amsterdam hield de politie enkele activisten aan die pamfletten uitdeelden waarop ze Zwarte Piet als racistisch betitelden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Irene op
Wat een gekte! is er nu echt niets anders om je druk over te maken. Is echt te gek voor woorden dat iedere actualiteiten programma hier uitgebreid aandacht aan besteedt. In dit land waar zoveel mensen in grote financiële nood verkeren en veel ellende is en waar ik als geboren en getogen Nederlander me niet meer veilig voel, vraagt men zich in alle media af of wij Zwarte Piet, net als zovelen, moeten ontslaan. Het is een kinderfeest beste mensen een feest dat bij ons hoort en laten we dat zo houden graag!!!
Door E.A. Jansen op
De slavernij was lang geleden en de huidige generatie heeft geen boodschap aan deze discussie over zwarte piet. Zwarte piet hoort in de traditie van ons land en daar moet je van af blijven. Als dit wordt gewijzigd of aangepast, kunnen we ook tradities als offerfeest, suikerfeest en vastenmaand aanpakken.
Beval je onze tradities niet, ga dan terug naar je eigen land.
Door Roy op
Door Roy op 18 oktober 2013 23:13
Als een zwarte man zijn gezicht wit zou verven,zou mij dat worst wezen.
Dus waarom zou het niet andersom mogen.
En als er iemand niet tegen zou kunnen,dan moet die maar terug naar het land van herkomst...Oké
We mogen hoop ik wel, in ons eigen Nederland zelf bepalen hoe we sinterklaas vieren.
Door Roy op
Als een zwarte man zijn gezicht wit zou verven,zou mij dat worst wezen.
Dus waarom zou het niet andersom mogen.
En als er iemand niet tegen zou kunnen,dan moet die maar terug naar het land van herkomst...Oké
Door John (ambtenaar) op
Gaan we weer richting december? Dit wordt een traditie in de aanloop naar 6 december.
Door Sinterklaas op
Het nieuws heeft mij bereikt in Madrid. Deze mensen hadden beter eerst even met Sinterklaas kunnen overleggen, waarom er zwarte pieten zijn en zullen blijven. Discriminatie/ racisme, zegt veel over deze mensen maar bij 100.000en is dit nooit, nooit gelinkt aan zwarte Piet.
Door p op
Ach ja, bezwaar maken tegen de patroonehilige van je stad-moet kunnen, toch?

Maar ik heb het vermoeden dat zelfs kinderen het verschil zien tussen een Afrikaans Nederlandse medeburger en een geschminkt persoon in een maillot
Door t. faber op
Op deze bezwaarmakers is m.i. een aloude wijsheid van toepassing, t.w.: gek is lastig. Misschien een goed idee om deze querulanten tijdens de hoorzitting van de bezwaarschriftencommissie op een kopje koffie met een lekkere foute negerzoen of jode(n)koek te tracteren!
Door Henk Becks (hoofd Financien) op
Als iedereen, die commentaar heeft op onze cultuur, nou eens zijn heil elders gaat zoeken of terug gaat naar zijn eigen achterlijke moederland. Of je accepteert onze gebruiken en cultuur of je flikkert maar op!!
Als je niet wilt snappen, dat zwarte piet gewoon een blanke is, die zwart is geworden van schoorsteenroet, dan moet je een nieuwe inburgeringscursus volgen (op eigen kosten natuurlijk).
Door Jos Praat (hulpsinterklaas) (Beleidsmedewerker) op
En weer wordt de diskussie opgerakeld door mensen die nooit zullen snappen wat Sint en Piet symboliseren en betekenen voor de kinderen. Het getuigt van een enorme arrogantie om bezwaar aan te tekenen tegen dit traditionele, Nederlandse, feest.
Ik hoop dat de bezwaarcommissie hier korte metten mee maakt.