Advertentie

Gemeente onderzoekt instorten feesttent niet

De gemeente Steenwijkerwold gaat het instorten van de feesttent niet verder onderzoeken. Bij het incident op Dicky Woodstockfestival raakten 13 mensen gewond waarvan twee nog in het ziekenhuis liggen.

06 augustus 2012

Er komt geen nader juridisch onderzoek naar het instorten van een tent op het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold. Dat de tent instortte was het gevolg van snel opkomend, onverwacht hevig noodweer en daar kan niemand iets aan doen.

Natuurgeweld

Dat heeft de gemeente Steenwijkerland laten weten. Volgens de gemeente is er sprake van overmacht door natuurgeweld. Een eerste onderzoek van onder andere brandweer en politie heeft zondag uitgewezen dat de tent aan alle veiligheidseisen voldeed en dat de tentenbouwers net als de organisatie zich aan de voorschriften hebben gehouden.

2 mensen in ziekenhuis

De Inspectie SZW (de voormalige arbeidsinspectie) is op de hoogte gesteld, want dat is een standaardprocedure bij een bedrijfsongeval met letsel. Door het instorten van de tent raakten 13 mensen gewond, van wie er twee nog in het ziekenhuis liggen. Hun toestand is volgens de gemeente stabiel.

De wegen rondom het festivalterein, die sinds zaterdag waren afgesloten, zijn zondagavond weer vrijgegeven.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

a.a. smits
Inderdaad, geen "nader" onderzoek in die zin dat de dreiging van "strenge maatregelen" en "verscherpte eisen" aan de orde komt. Maar een helder en zuiver feitenrelaas opstellen en openbaar maken lijkt me niet verkeerd. Kunnen in de toekomst tentverhuurders, organisatoren en hulpdiensten alleen maar hun voordeel mee doen.
Gerard Wiegerinck / adviseur wonen
@ Bram. 'Nader' onderzoek is inderdaad geen zoektocht naar zekerheden voor de toekomst, zoals strengere maatregelen en verscherpte eisen, meer toezicht en als het even kan: een festivaltentenautoriteit.

'Nader' onderzoek is meestal een zoektocht naar een zondenbok, een schuldige. wiens kop kan rollen. Een vergunningverlener, een handhaver, een wethouder. Desnoods is het de weerman, die de festivalgangers niet heeft gewaarschuwd voor zware hagelslag, door een code (oranje, rood, whatever) af te kondigen.

Het bepleite 'gewoon' onderzoek naar wat is hier nou gebeurd (dit heet in het jargon ineens 'feitenrelaas') is al geweest, zoals het artikel meldde.
gerrie
Ze zijn tegenwoordig in staat om Piet, Erwin, Gerrit of welke weerman/vrouw dan ook voor de rechter te slepen. Gewoon je verstand gebruiken en niet als mieren op 1 hoop gaan staan.
Gerard Wiegerinck / adviseur wonen
Groot gelijk heeft die gemeente. Geen onderzoek.

Een gewoon onderzoek zou nog hebben gekund, maar alstublieft geen 'nader' onderzoek.
Advertentie