of 59854 LinkedIn

Gemeente neemt stappen tegen kerncentrale

Aken heeft twee advocatenkantoren in Brussel en Düsseldorf in de arm genomen die uitzoeken op welke manier stappen tegen België en de kerncentrale kunnen worden genomen.
2 reacties

Maastricht gaat samen met Aken juridische stappen nemen tegen de kerncentrale in Tihange, 40 kilometer ten zuiden van de Limburgse hoofdstad. Negen van de tien partijen in de gemeenteraad steunen dinsdag tijdens de raadsvergadering een motie van die strekking, ingediend door GroenLinks.

Openheid afdwingen

Aken heeft twee advocatenkantoren in Brussel en Düsseldorf in de arm genomen die uitzoeken op welke manier stappen tegen België en de kerncentrale kunnen worden genomen. Aken wil sluiting van de centrale, en tot het zover is openheid van zaken afdwingen in de informatievoorziening rond calamiteiten en ongelukken in en rond de centrale. Daarmee is het momenteel droevig gesteld, vinden de partijen in Aken en Maastricht. Op 28 januari geeft Aken een persconferentie over de juridische stappen tegen Tihange. Tegen die tijd wil Maastricht alvast als deelnemer aan de juridische actie te boek staan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Stefke op
Aken wil sluiting van de Belgische kerncentrale. Maar Aken heeft niets te willen. En Maastricht staat onder invloed van de GroenLinksgekkies.
Door Ellen op
Eigenlijk wel apart, elk land zet te kerncentrales het liefst zo dicht mogelijk bij de buitengrenzen zodat bij een ongeluk jouw bevolking maar voor de helft geraakt wordt (en in zo'n grensstreek heb je ook minder bezwaarmakers). Gevolg van deze boerenslimheid is wel dat als er problemen zijn, er direct gedeald moet worden met een of twee andere landen, en dat bij een ramp het dus veel lastiger is om adequaat samen op te treden. En bovendien kun je nu de problemen niet prettig binnen de eigen politiek onder de mat schuiven (wat in Japan zo goed ging, tot het goed mis ging) maar staan de buren gelijk te klagen en die voelen zich niet geroepen om mooi weer te spelen, in tegendeel, die willen juist aan hun eigen burgers laten zien dat ze krachtig optreden.