of 63623 LinkedIn

Gemeente laat Turkse vlaggen hangen

De winkel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid, die vorig weekend was beplakt met posters met de beeltenis van Turkse president Erdogan, is zaterdag opnieuw beplakt. Dit keer met Turkse vlaggen en het Turkse woord 'evet', wat 'ja' betekent. De gemeente Rotterdam treedt voorlopig niet op.
5 reacties

De winkel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid, die vorig weekend was beplakt met posters met de beeltenis van Turkse president Erdogan, is zaterdag opnieuw beplakt. Dit keer met Turkse vlaggen en het Turkse woord 'evet', wat 'ja' betekent. De gemeente Rotterdam treedt voorlopig niet op.

Geen gevaar voor verstoring

Vorige week werden de posters weggehaald op last van burgemeester Ahmed Aboutaleb omdat hij vreesde voor verstoring van de openbare orde. 'Medewerkers van de gemeente hebben de situatie ter plekke beoordeeld en gezien dat er geen gevaar is voor verstoring van de openbare orde', zegt een woordvoerder van gemeente zaterdag naar aanleiding van berichtgeving door RTV Rijnmond. De posters hebben te maken met het Turkse referendum. In Nederland wonende Turken kunnen van 5 tot 9 april stemmen voor of tegen een wijziging van de grondwet in Turkije die president Erdogan meer macht moet geven. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Keijzer op
Spaartegoeden van Turkse Nederlanders bij een bank in Turkije worden bevroren vanwege de heksenjacht van Erdogan op Gulen aanhangers en alles wat in bezit daarvan is. Het doet denken aan de Jodenvervolging.

Hier wordt nu gesproken van bankrekeningen van Nederlandse staatsburgers in het buitenland.
Er wordt gauw gepiept over discriminatie etc, vanuit minderheden (met name die hier het langst wonen vreemd genoeg) maar hoe zit het met het verschil tussen Nederlandse eenpaspoort-houders en meerdere-paspoorthouders, als het gaat om geldtegoeden, huizen- en grondbezit etc. buiten Nederland?

Je hoeft vaak als meerdere-paspoorten-houder, alleen maar in een auto te stappen. Zo doorrijden tot aan buitengrens Schengen en verder.

De Nederlandse eenpaspoort-houders liggen onder een levensgrote loep van de overheid door de digitale ontwikkelingen en koppeling van allerlei bestanden. Allemaal goed en wel, maar met zoveel mensen met ook nog een land van herkomst, waar men nog staatsburger is, is die staats-loep WEL aanmerkelijk kleiner!
Door Eric (gepensioneerd) op
Zouden er ergens ook posters met NEE komen te hangen? Of worden die plaatsen dan meteen door ja-stemmers aangepakt?
Door Keijzer op
@Hevenmans
Daar schiet u toch wel erg door de bocht.

U heeft elders kunnen lezen m.b.t. ditzelfde onderwerp, dat burgemeester Aboutaleb waarschijnlijk met diens eerdere maatregel, over de randen van zijn bevoegdheden heenging. Wat moet hij met zijn handen op rug gebonden? Dat moet Den Haag zo snel mogelijk aanpakken en wettelijke tools verruimen! Laten tal van mensen in die omgeving een poster opplakken met een groot Nee, geen reclame van een dictator voor een grondwettelijke dictatuur in Turkije.

Wat heeft de Marokkaanse afkomst van burgermeester Aboutaleb hiermee te maken? Blijkbaar bevalt hij in Rotterdam en dan zal hij dus zijn werk wel goed doen.

Sinds internet kunnen blijkbaar burgers voldoende hun frustraties kwijt via dat kanaal; is er weinig fantasie en (geweldloze) inspanningen van burgers zelf, om ook op andere wijze hun ongenoegen tegen ongewenste toestanden te uiten. Daarvoor moet men wel de stoel achter de PC af.

Is dat gemakzuchtigheid? Zou dat komen doordat men weet, dat politie te onderbezet is om voldoende blauw op straat te hebben en achter intimidatie (en andere zaken) aan te gaan? Dat men weet dat medeburgers ook op afstand blijven, als er geweld op vreedzaam protest wordt toegepast? Is het de optelsom van die drie?

We moeten dan niet opkijken dat de straat de baas wordt en mensen andere partijen opzoeken en vertrouwen in eigen overheid verliezen.

Het is het totale onvermogen om tijdig te anticiperen op te verwachten ontwikkelingen.

Fortuyn voorzag die 25 jaar terug al. Als hij herdacht wordt aankomende mei (15 jaar alweer voorbij), zou "volksvertegenwoordiging" een wit borstbeeld van Fortuyn moeten zetten bij die anderen borstbeelden daar in het parlementsgebouw. Dat zijn de partijen/personen, die hem verketterd hebben, op zijn minst aan hem verplicht. Die Fortuyn nooit openlijk gerehabiliteerd hebben, na hun aanvallen met directe of indirecte verwijzingen naar Nazi tijdperk.

Door Heuvelmans op
Eerst verbieden, dan toestaan. Van een slapjanus als burgemeester Aboutaleb kun je alles verwachten. Totaal bizar dat deze Marokkaanse windvaan nog door zoveel autochtonen wordt bewonderd.
Door Keijzer op
Ach, ach en volgende PR stunt komt er al weer aan. Hoewel de onderhandelingen over toetreding in een comateuze toestand zich bevindt volgens Bert Koenders, gaat Erdogan een referendum over wel of niet toetreding van Turkije bij EU aan Turkse bevolking hier in NL en daar in Turkije voorleggen.

Oh, oh, wat is de grote leider toch democratisch. Alsof er wat te kiezen valt nog. Hij is wel wanhopig dat hij dit weer van stal haalt. Het Europese parlement heeft het gras al onder zijn voeten weggemaaid, maar door gaat het met die propagandamachine in Ankara. Turken zijn die blokkering intussen wel vergeten van het Europees parlement.

Er komt hier opstand, als EU hier toch geniepig mee doorgaat, zoals men bij meer dossiers die truc heeft uitgehaald. Rekken, rekken, sussen, sussen en dan ineens staan er handtekeningen onder een verdrag.

Optimisme in Rome acteren en ondertussen het momentum van een Brexit niet benutten, om echt de EU levensvatbaar te maken.

De grootste doorgedraaide volksmenner op dit moment op aarde, loopt over EU heen. Turkije is al een tijdje geen democratie met gescheiden machten te noemen en persvrijheid. Ze horen niet eens meer bij de NATO te zijn.

Het is allemaal provoceren wat Turkse regering nu aan het doen is. De schotels hier vanuit Turkse gemeenschap en vooral van Erdogan adepten, staan op Ankara gericht. Die mensen worden al royaal gehersenspoeld en regering kan het hier ter plekke nog eens flink eroverheen propaganda voeren? Moeten we andersom eens proberen...

EU zou in een Noordelijke, Zuidelijke, Oostelijke en Westelijke regio moeten worden opgedeeld. Met de Britten als westelijk deel. De ministers met hetzelfde profiel vormen verschillende Raden en leggen verantwoordelijkheid af aan eigen parlement. Vertegenwoordigers vanuit de 4 windstreken op het hoogste niveau en dan neemt Tusk de telefoon maar op als men Europa moet hebben. Onderling kunnen twee of meer regio's samenwerken op terreinen waarop men wil samenwerken. Op het bovenste niveau samenwerking t.a.v. bovenregionale zaken. Zonder dat alle regio's daar eens mee moeten zijn. Dan doen er een of twee maar niet mee.

Wat gaande is met een meerderheid in het zuiden en oosten is onacceptabel. De noordelijke belastingbetalers worden aan alle kanten geplukt voor economische belangen, waar de negatieve gevolgen niet verrekend worden. Dat geldt ook als Turkije erbij zou komen.

Hopelijk stort het boeltje gauw in. Daar stevent men met open ogen op af. Zijn we af van Erdogans zielige powerplay en even zielige tamme reacties van EU. Tussen de 4 regio's weer gesloten grenzen. Zo had het al vanaf het begin gemoeten en dan zien of al die 28 landen beter op elkaar gaan aansluiten, of niet en grenzen tussen 4 regio's in elk geval goed bewaakt werden, hoe dan ook. Jihadisten, criminelen en illegalen hebben binnen EU nu veel teveel bewegingsruimte. Ook de kosten daarvan (nog los hoe makkelijke asielzoekers Europa konden doorkruisen op zoek naar gewenste asielland) komen niet op bordje terecht van exporteurs etc. Turkije in feite opzettelijk jihadisten doorgang verleenden en asielzoekers. Nooit een vriend geweest. Het gaat, op wellicht een paar landen na, vooral om eigen belang en kun je het EU van nu, niet hervormen!