of 63428 LinkedIn

Gemeente: kom niet naar Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft opgeroepen niet meer naar de hoofdstad te komen. Het is te druk in de stad. ‘Kom hier niet naartoe!’, meldt de gemeente op Twitter.
Foto: Shutterstock
2 reacties

De gemeente Amsterdam heeft opgeroepen niet meer naar de hoofdstad te komen. Het is te druk in de stad. ‘Kom hier niet naartoe!’, meldt de gemeente op Twitter.

Vondelpark

Eerder dinsdag sloot Amsterdam het veel te drukke Vondelpark al af. Het werd er te druk. Kort daarvoor waren alle zij-ingangen al dichtgedaan. Er mag niemand meer in, mensen mogen het park alleen nog uit. In het park fietsen toezichthouders rond en bij een hoofdingang staat een politiebusje. Tegen het einde van de ochtend kwamen er steeds meer mensen het park in, vaak met koelboxen en volle boodschappentassen.

 

Feesten

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de Amsterdamse politie op diverse plekken in de stad verschillende grotere en kleinere huisfeesten beëindigd, meestal na een melding over geluidsoverlast. Feestgangers kregen boetes of een waarschuwing, zo meldt de politie. De politie maakte ook op twee plaatsen een einde aan grotere feesten, eentje in een bedrijfspand aan de Nes en eentje in Diemen. In totaal zijn op die feesten 150 mensen beboet voor het overtreden van de coronaregels.

 

Noodverordening
In Arnhem heeft burgemeester Ahmed Marcouch dinsdag een noodverordening uitgevaardigd, vanwege de vrees voor ernstige verstoring van de openbare orde op verschillende plekken in de stad. De gemeente heeft aanwijzingen dat voetbalsupporters van de harde kern van FC Twente en NEC naar Arnhem willen komen voor een treffen met de harde kern van Vitesse. De verordening geldt tot dinsdagavond 22.00 uur.

(ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Zipje op
Op "geenstijl" staat een erg grappig stukje met een heleboel redenen om niet naar Amsterdam te komen.
Door Rellie (Terschellinger) op
Hou ik me graag aan! Ben al ruim 25 jaar niet meer in Amsterdam geweest en hoop er ook nooit meer te komen!

Vacatures

Van onze partners