of 58952 LinkedIn

Gemeente Haarlem financiert oranje hoofddoekjes

39 reacties
Moslima's in Haarlem kunnen gepast gekleed naar Koninginnedag. Een groep studenten uit die stad deelt op 30 april meer dan vijfduizend oranje hoofddoekjes uit om de tolerantie in het Koninkrijk te verbeteren. Dat heeft de Stichting Oranje Samenleving donderdag bekendgemaakt.

'Overdreven polarisatie'
Met de oranje doekjes kunnen moslima's uitdrukken 'dat ze moslim zijn èn bij Nederland horen', aldus initiatiefnemers Melissa Oosterbroek en Ben Rogmans. De twee studenten ergeren zich aan 'de overdreven polarisatie en negatieve stemmingmakerij in de politiek en in de samenleving omtrent de draagsters van hoofddoekjes'.

 

Prijs van de gemeente
De hoofddoekjes zijn gedeeltelijk gefinancierd met een prijs van de gemeente Haarlem die de twee enkele maanden geleden wonnen. Deze SAMS-prijs voor het beste idee voor een open en tolerante sfeer in Haarlem bedroeg 3000 euro. Overigens is het hoofddoekje ook als sjaaltje te dragen, benadrukken zij.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Martin op
@M. Dijkman • 28.04.09 09:37
Zeg Dijkman, je begrijpt er niets van. Het gaat niet om die kopvodden an sich, maar om de intentie: de overheid subsidieert een religieuze uiting, sterker, een ONDERDRUKKENDE religieuze uiting. Voorts, zoals eerder gemeld, bereikt diezelfde overheid ook nog 'ns de doelgroep niet, want een echte moslima gaat waarachtig niet met zo'n ding op haar knar lopen om de Nederlandse keunegen te eren. Soi!
Door M. Dijkman op
@Menno

Dat blijkt inderdaad. Helamaal dat mensen slecht lezen en een eigen draai aan het verhaal en cijfers geven.

Oh wat erg zeg: oranje hoofddoekjes die met een integratieprijs betaald worden.

The end is nigh.... :)
Door M.Dijkman op
@R.Windt

Nogmaals u gebruikt cijfers die u zelf verzint en u gaat daar suggestief aan de haal met uw islam-fixatie.

Met iemand die zaken verzint en als argumenten gebruikt is geen discussie te voeren.

Maakt u zich maar 24/7 druk om oranje hoofddoekjes. Dat is immers waar het om draait in NL.

Door R. Windt (machteloze burger) op
De pool over wel of niet gratis oranje hoofddoekjes onder de knop "opinie" wordt interessant. Dit zou men meer moeten doen bij landelijke en lokale overheid, als men denkt een geniaal idee te hebben t.b.v. de burgers.
Dat zou pas de afstand tussen overheid en burger verkleinen, mits men in beleid ook anticipeert daarop. Al die herhalende opgepoetste werkbezoeken doen dat niet echt.
Op zoveel ambtenaren is het voor burgers aardig te zien nu met die pool hoe dicht men bij burgers staat, hoewel men er merkwaardig genoeg wel uit voortkomt, net als politici.
Door l.polet op
voor 5 Mei misschien ROOD WIT BLAUW.
Door M.Polet op
Een oranje burka was beter, ziet er tenminste niet zo saai uit. Er staan op internet al aardig wat plaatjes van.
Door R. Windt (machteloze burger) op
Het is juist Hollandse bekrompenheid uit bepaalde politieke elitaire hoeken, die de behoefte hebben om mensen, gezond van lijf en leden, als onvolwaardige burgers tegemoet te treden.

De Commissie Blok, die de effecten van het integratie beleid onderzocht heeft, concludeerde: wie geintegreerd was, ondanks beleid dat had bereikt.
Niet leuk voor al die politieke koker- pamperianen. Dat rapport is dus gauw weggestopt en die specifieke zorgdrang
gaat via tal van subsidiekanalen gewoon door. Economische crisis of niet.
Dhr. Marcouch wees al op de aanwezige verhospitalisering m.b.t. sociale vangnetten. Een bekend fenomeen in het algemeen voor alle duidelijkheid.
Gratis is niet heilzaam voor eigenwaarde als een bepaalde groep het betreft.

Organiseer liever, als dat geld toch op moet, bijvoorbeeld levendige Lagerhuisachtige debatten op schoolpleinen, buiten schooltijden in de wijken. Muziekje erbij en wat verder spontaan ontstaat.

Dhr. Aboutaleb bij zijn laatste optreden in P&W stelde bangheid vast aan beide kanten. Aan de ene kant voor snelle vervreemding eigen omgeving (mag gezegd worden sinds vorig jaar). Aan de andere kant voor het succes van Wilders.
Tegelijkertijd stelt AIVD vermindering van radicalisering vast. De nuance aan beide zijden drijven naar elkaar toe. Onder druk wordt alles vloeibaar. Geen overheid die dit heeft bewerkstelligd. Dit gaat om het gros van de bevolking. De agenda van een bepaalde groep vereist alertheid. Ook een conclusie van AIVD.
Door Martin op
@Menno 11:38
Dag Menno. Op welke wijze 'regeert' de angst en over welke angst spreek je? Er zijn nauwelijks autochtonen te vinden die zich van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bezig houden met de vraag wanneer de islam Nederland zal overnemen. Wat wél overheerst, is irritatie aan het eeuwige gemekker van verongelijkte moslims -zie handweigerindcidenten en dergelijke- en de appeassementpolitiek van onze (lokale) overheid. Dit hoofddoekjesinitiatief valt daar ook onder. Het vertelt het verhaal van krampachtige pogingen een groep mensen ergens bij te laten horen waar diezelfde groep mensen helemaal niets mee te maken wil hebben. Kom op, je denkt toch niet dat een echte moslima -geen halfbakken Nederlandse meeloopster- haar luxe en met zorg gekozen hoofddoek inruilt voor een oranje vod omdat de Nederlandse koningin haar verjaardag viert? Naïef!
Veel wijsheid toegewenst.
Door Menno (IT-ondernemer) op
Goeie actie van Melissa Oosterbroek en Ben Rogmans die via deze ludieke actie de aandacht vestigen op onze Hollandse bekrompenheid,waarin de angst regeert.
Door robbie op
Onvoorstelbaar Heb hier geen woorden voor. Ik moet ook nog kleren halen voor koninginnedag, een mooie nederlandse blouse,wordt deze ook vergoed????

Wilders +1