Advertentie

Gemeente gedaagd om sluiting Satudarah-kroeg

Via een kort geding wil de gemeente Tilburg het voor elkaar krijgen dat een stamkroeg van Satudarah,

28 mei 2013

De exploitant van partycentrum Oase in Tilburg spant een kort geding aan vanwege sluiting van zijn zaak door de gemeente. Oase staat bekend als stamkroeg van motorclub Satudarah. Donderdag dient de zaak bij de rechtbank in Breda.

Drugs

In maart werd in Oase een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie waren er toen tientallen leden van Satudarah aanwezig. Zaterdag liet de gemeente omwonenden per brief weten het bedrijf te sluiten om zo een einde te maken aan het gebruik van het adres als drugspand.
 
Eindhoven 

Motorclubs hebben op meer plaatsen problemen met gemeenten. Maandag stonden Satudarah en Eindhoven tegenover elkaar bij de rechtbank. Volgens de gemeente wordt een pand op een industrieterrein gebruikt als clubhuis en past dat niet binnen het bestemmingsplan.
 
Bestuurlijke boete

Eerder moest Satudarah in Enschede het clubhuis verlaten. Amsterdam dreigt de Hells Angels met een dwangsom wegens illegaal gebruik van een bedrijfspand als clubhuis. Barneveld legde een bestuurlijke boete van 15.000 euro op aan de Hells Angels omdat zonder toestemming een bruiloftsfeest werd gehouden in het clubhuis.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie