of 59794 LinkedIn

Gemeente en school in gesprek over overlast

Amsterdam denkt aan een schoolveiligheidsteam, waarin onder meer de politie, Huygens College, leerplichtambtenaren, het stadsdeel en de gemeente zitten.
Reageer

De gemeente Amsterdam wil met de leiding van het Huygens College gaan praten over aanpak van overlast die leerlingen in de buurt veroorzaken. De stad denkt aan een schoolveiligheidsteam, waarin onder meer de politie, de school, leerplichtambtenaren, het stadsdeel en de gemeente zitten.

Aanvallen
Omwonenden zijn de incidenten zat. Op de vmbo-school in Amsterdam-West zitten ook twee verdachten van de dodelijke mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De problemen met intimiderend gedrag spelen echter al langer, zegt een gemeentewoordvoerster. Onderwijswethouder Pieter Hilhorst heeft gesproken met een omwonende. Die vertelde dat zijn vriendin, buurvrouw en dochter recent zijn aangevallen door een groep meiden van Marokkaanse afkomst. De vrouwen zouden zijn bespuugd, geschopt en geslagen.

Problemen zwaar genoeg 

Een schoolveiligheidsteam, zoals er al op een paar scholen opereren, kan de problemen in kaart brengen en ze in overleg met alle partijen aanpakken. Het werk van een team op een andere school had onder meer een betere veiligheid en een lager verzuim tot gevolg. De woordvoerster: ,,Wij hebben de school de inzet van zo'n team voorgesteld. Als 110 omwonenden inmiddels een soort handtekeningenactie hebben gehouden, dan zijn de problemen zwaar genoeg.''

Verantwoordelijk voelen 

De school zelf vindt het ,,een goed plan''. Volgens een woordvoerder is er donderdag nog overleg met alle betrokken partijen om te kijken hoe de problemen zijn aan te pakken. ,,De school is formeel niet verantwoordelijk voor wat er in de buurt gebeurt, maar we vóelen ons natuurlijk wel verantwoordelijk voor het gedrag van onze leerlingen.''

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.