Advertentie

‘Gemeente Elburg heeft bord voor de kop’

Een zelfgemaakt verkiezingsbord van de SP is in 't Harde weggehaald door de gemeente Elburg. Het bord was geplaatst omdat andere borden op een afgesloten weg stonden.

05 september 2012

‘De gemeente Elburg is de weg behoorlijk kwijt.’ Dat vindt Pascal Vrijheid van de lokale SP, nadat hun zelfgemaakte verkiezingsbord is weggehaald. De partij had gisteren een eigen bord neergezet waar partijen verkiezingsposters op konden hangen. Dit deden ze omdat één van de drie borden in het dorp 't Harde naast een afgesloten weg was geplaatst, niet zichtbaar voor passerend verkeer dus. Inmiddels is het officiële verkiezingsbord verplaatst.

Weinig tijd

De partij heeft via de officiële route geprobeerd om een beter bord te regelen, maar de gemeente gaf aan te weinig tijd te hebben om nog een vervangend bord voor de verkiezingen te regelen. Daarom besloten SP-leden om het heft in eigen hand te nemen. Het bord werd gisteravond om zeven uur opgezet, maar is rond half negen vanochtend alweer weggehaald. ‘Ze hebben te weinig tijd om hun fout te herstellen, maar wel genoeg capaciteit om het weg te halen. Dan heb je volgens mij een behoorlijk bord voor je kop’, zegt Vrijheid. 

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Magt ik aannemen dat wordtqua datering wordt gesproken over de dagen 4 en 5 september, want "half negen vanochtend" moet het hier en nu nog worden
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
"Wordtqua" is uiteraard geen woord. Gelieve te lezen "qua" ;-)
Nick / concerncontroller
Ach SP. Nu al onder en boven de wet?

Je hoeft je van de SP blijkbaar niet aan de wet te houden wanneer je hem onzinnig vindt?

En nu moeten allemaal ambtenaren en de burgemeester weer tijd steken in deze actie van de SP, terwijl ze ook met zoveel zinvolle dingen aan de slag kunnen. En de SP wil bezuinigen op ambtenaren? Daar komt zo natuurlijk niets van terecht. :-)
Ambtenaar / Beleidsambtenaar
Tja, lastig he? Ook politieke partijen moeten zich gewoon aan de wet houden!

Ik snap echt niet waarom regelmatig partijen denken dat zij geen vergunning nodig hebben voor het plaatsen van borden, het houden van evenementen of het planten van bomen.

De wet geldt hier in Nederland voor iedereen! Dus ook voor de politiek! Ik zou zelfs zeggen: Juíst voor de politiek. Het zou mooi zijn als zij gewoon het goede voorbeeld geven.
Advertentie