of 63966 LinkedIn

Gemeente Den Haag verhoogt budget bestrijding jihadisten

Het budget voor de bestrijding van jihadisten en het opvangen van teruggekeerde Syriëgangers wordt vanaf volgend jaar door de gemeente Den Haag structureel verhoogd naar 350.000 euro.  Het jaarlijkse budget bedraagt nu 150.000 euro.
3 reacties

De gemeente Den Haag verhoogt het budget voor de bestrijding van jihadisten en het opvangen van teruggekeerde Syriëgangers vanaf volgend jaar structureel naar 350.000 euro. Het jaarlijkse budget bedraagt nu 150.000 euro.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente zaterdag bevestigd na berichtgeving hierover in het AD. 


Radicalisering

Bij het tegengaan van radicalisering door Haagse moslims werkt de gemeente nauw samen met het Openbaar Ministerie, politie en veiligheidsdienst AIVD. Ook voert ze overleg met andere grote steden als Amsterdam en Rotterdam.

 

Syriëgangers 

Naar verluidt kampt Den Haag met ongeveer 200 radicale moslims die openlijk voor hun gedachtegoed uitkomen. Circa 30 Haagse jihadisten zijn de afgelopen periode naar Syrië vertrokken. Een aantal van hen is weer teruggekeerd. De afgelopen 2 jaar zijn al 14 Nederlandse jihadstrijders omgekomen in Syrië en Irak.

 

Capaciteitsproblemen AIVD

De AIVD heeft momenteel moeite de groeiende stroom Nederlandse jihadisten in eigen land goed te volgen, onder meer vanwege een capaciteitsprobleem. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) meldde deze week dat Nederland alle beschikbare middelen zal inzetten om de ,,veelomvattende’’ terroristische dreiging van jihadisten aan te pakken. De nadrukkelijke aanwezigheid van de internationale jihadistische beweging in Nederland, maakt dit volgens hem noodzakelijk.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Ik stel voor de dames en heren - indien zij hier in de fout gaan - te straffen volgens de sharia, dat leven de idioten immers na. Dus zweepsalegen, stenigen of onthoofden (bij voorkeur het laatste).
Door Perry Como op
en wat gaat de versterkte AIVD doen, of mogen we dat niet weten..
Door Grumpy op
Niet om ze te bestrijden maar om ze te pamperen.