Advertentie

Gemeente Buren doet aangifte tegen frauderende wethouder

Het handelen van wethouder Idzerd Lautenbach heeft volgens het college voor een ‘aantasting van de integriteit’ gezorgd. ‘Er is daardoor een vertrouwensbreuk in het college ontstaan.’ Nadat hem dit werd meegedeeld, heeft de wethouder zijn ontslagbrief aan de gemeenteraad gestuurd, aldus de gemeente Buren.

08 april 2015

Wethouder Idzerd Lautenbach (CDA) van de gemeente Buren is dinsdag opgestapt. De bestuurder heeft eigenhandig een collegevoorstel gewijzigd, de paraaf van een ambtenaar vervalst en het voorstel vervolgens in het college gebracht. Dat schrijft de gemeente Buren op haar website. Woensdag doet de gemeente aangifte tegen Lautenbach. Volgens De Gelderlander wordt hij beschuldigd van valsheid in geschrifte.

Vertrouwensbreuk
Het handelen van Lautenbach heeft volgens het college voor een ‘aantasting van de integriteit’ gezorgd. ‘Er is daardoor een vertrouwensbreuk in het college ontstaan.’ Nadat hem dit werd meegedeeld, heeft de wethouder zijn ontslagbrief aan de gemeenteraad gestuurd, aldus de gemeente.

Liberale wind
De kwestie draait om een project van de kerk in het dorp Zoelmond, zegt Lautenbach in De Gelderlander. ‘Ze wilden daar een gemeenschapsruimte. Ik vond dat een mooi plan. Maar ik kreeg er bij het college de handen niet voor op elkaar. Er waait een harde liberale wind, alle subsidies zijn afgeschaft. Het duurde bij de ambtenaren erg lang en toen vorige week het stuk er eindelijk lag, bleek de ambtenaar ziek te zijn. En ik wilde het graag in het college hebben’, legt de wethouder uit in de krant. Hij spreekt van een ‘bananenschil’,  waarover hij is gestruikeld. Op 14 april 2015 vergadert de gemeenteraad over de ontslagbrief van Lautenbach. Voorlopig neemt wethouder Henk de Ronde zijn taken waar. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hype No / Co Mentator
Is maar wat je een 'bananenschil' noemt - "Een beetje integer bestaat niet" (Ien Dales), maar een beetje valsheid in geschrifte wel..
Frank
Zwakke wethouder. Als je ambtenaar ziek is, schrijf je het toch zelf.

Het is tenslotte jouw voorstel dat in B&W komt. Handtekening vervalsen was nergens voor nodig.
Willem / AS
U zult niet vals getuigen tegen uw naaste, luidt één van de tien geboden, en dat nog wel voor een project in de kerk....
Advertentie