of 59329 LinkedIn

Gemeente Breda wil gebiedsverbod voor voetbalvandalen

Volgens burgemeester Paul Depla van Breda kunnen de relschoppers rekenen op diverse maatregelen. NAC zal stadionverboden uitdelen, verwacht Depla. En als het aan hem ligt, blijven de betrokkenen met een gebiedsverbod voorlopig uit de buurt van het stadion.
1 reactie

Burgemeester Paul Depla van Breda wil gebiedsverboden opleggen aan de voetbalsupporters die zondag betrokken zijn geweest bij rellen na afloop van de streekderby NAC-Willem II. De burgemeester laat zich maandag informeren over de mogelijkheden, zei hij op Omroep Brabant en Radio 1.

Geweld tegen politie
Supporters van de ploegen wilden elkaar zondag te lijf gaan. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de tientallen supporters van beide clubs uit elkaar te houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Agenten werden bedreigd en mishandeld. Twee politiemensen raakten lichtgewond.

Relschoppers
Tot dusver zijn vijf verdachten aangehouden, maakte de politie maandag bekend. De mannen komen uit Breda, Roosendaal en Oosterhout. De politie verwacht nog meer arrestaties, op basis van camerabeelden die gemaakt zijn. De politie adviseert relschoppers om zich te komen melden om te voorkomen dat beelden online worden geplaatst.

Gebiedsverbod
Volgens de burgemeester kunnen de relschoppers rekenen op diverse maatregelen. NAC zal stadionverboden uitdelen, verwacht Depla. En als het aan hem ligt, blijven de betrokkenen met een gebiedsverbod voorlopig uit de buurt van het stadion.

Triest
De burgemeester zei zondag dat hij heel erg triest wordt van gedrag van een klein deel van NAC-supporters in Breda zondagmiddag na de wedstrijd tussen Willem II en NAC. Hij twitterde beelden van hoe supporters tegen de politie deden. ‘Er zijn dagen dat je heel heel erg triest wordt van gedrag van klein deel van NAC-supporters. Woorden schieten tekort als je dit ziet’, aldus Depla. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Als je het bezoeken van een betaald voetbalwedstrijd door uitsupporters verbiedt heb je het probleem dan niet opgelost?