of 64621 LinkedIn

Gemeente Assen verwijdert Tweet over 'succesvolle' race

De gemeente Assen noemde de Gamma Racing Day op Twitter een 'succesvol evenement'. Een kwartier later was de tweet verwijderd: de formulering ging voorbij aan het dodelijke ongeval dat tijdens de races plaatsvond.

De gemeente Assen heeft maandag in allerijl een tweet verwijderd waarin het Gamma Racing-event op het TT-circuit afgelopen weekeinde een succes werd genoemd. En dat terwijl er een dodelijk ongeluk was gebeurd.

Succesvol wrang in de oren
‘Gamma Racing Day sucesvol! 78.000 bezoekers, 10.000 meer dan vorig jaar.' Aldus luidt de tekst van de officiële tweet van de gemeente Assen zoals die rond maandagmiddag online verscheen. Gerekend naar de bezoekersaantallen mag het zo zijn, maar de term succesvol zal familie en bekenden van de Duitse coureur Sandor Pohl toch wel erg wrang in de oren klinken: deze bakkenist verloor tijdens de zijspanrace namelijk het leven. De race werd niet hervat, de feestelijkheden van het hele evenement werden sterk versoberd.

 

Boetekleed na klachten
Onmiddellijk na de tweet kwamen de eerste klachten, voornamelijk over Twitter zelf, als reply of retweet. ‘We hoefden niet lang na te denken en hebben de tweet snel verwijderd, ‘aldus gemeentewoordvoerder Martin de Bruin. Als communicatiemedewerker trekt hij vervolgens ruimhartig het boetekleed aan.

 

Voorbijgegaan aan zware rouwrand
‘De medeweker die hem plaatste was oprecht enthousiast over het aantal bezoekers, we zijn als gemeente ook nog steeds erg trots op het evenement. Maar over deze laatste editie ligt natuurlijk een zware rouwrand, de gekozen formulering gaat daaraan voorbij en is dan ook onzorgvuldig. Van de gemeente mag en moet je meer inlevingsvermogen verwachten.’

 

Compliment na correctie
De Tweet werd gedeletet en vervangen door een nieuwe tekst: ‘Wij betreuren de ongelukkige formulering en vandaar dat wij de tweet hebben verwijderd’. Het leverde de gemeente na eerdere hoon op Twitter zowaar nog een complimentje op: ‘Dit is netjes’, aldus communicatiedeskundige Ina Strating. Met de twitterende medewerker is een indringend gesprek gevoerd, maar de ‘uitglijder van formaat’ zal verder geen personele consequenties hebben.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.