of 59329 LinkedIn

Gemeente Amsterdam hijst regenboogvlag

De gemeente Amsterdam heeft maandag de regenboogvlag gehesen om afstand te nemen van de Nashville-verklaring.
11 reacties

De gemeente Amsterdam heeft maandag de regenboogvlag gehesen om afstand te nemen van de Nashville-verklaring.

Statement
In de omstreden verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen 'genezen'. De stad wijst die zienswijze nadrukkelijk van de hand. 'Vandaag hijsen we de regenboogvlag om een statement te maken tegenover de Nashville-verklaring. In onze stad mag je zijn wie je bent en houden van wie je wil', stelt de gemeente in een tweet. Eerder op de dag hees de Vrije Universiteit Amsterdam al de regenboogvlag als protest tegen de verklaring, die mede-ondertekend is door enkele medewerkers van de VU.

 

Discriminatie
Inmiddels hebben ook tientallen mensen zich maandag gemeld bij een van de antidiscriminatiebureaus in ons land. Mensen voelen zich door de Nashville-verklaring gediscrimineerd en buitengesloten op grond van hun seksuele gerichtheid. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (afdelingsmanager) op
Wat is er mis met de vrijheid van godsdienst en meningsuiting? Ik zal die verklaring ook niet ondertekenen, maar deze mensen hebben het volste recht dat wel te doen. En deze actie van de gemeente Amsterdam vind ik uitermate hypocriet: doet de gemeente dat ook wanneer een imam wil dat homo's van een flat gegooid worden of ongelovigen worden gedood? Dacht het niet!