Advertentie

Gemeente Amsterdam boycot huis-aan-huisblad City

De gemeente Amsterdam werkt niet mee aan verzoeken voor een-op-een interviews met bestuurders van het huis-aan-huisblad City. Ook mogen er geen columns worden geleverd. Dat meldt Villamedia. De gemeente wil het huis-aan-huisblad, dat een oplage van 300.000 heeft, verbieden omdat het te veel op de ongewenste folders lijkt.

22 oktober 2018

De gemeente Amsterdam werkt niet mee aan verzoeken voor een-op-een interviews met bestuurders van het huis-aan-huisblad City. Ook mogen er geen columns worden geleverd. Dat meldt Villamedia. De gemeente wil het huis-aan-huisblad, dat een oplage van 300.000 heeft, verbieden omdat het te veel op de ongewenste folders lijkt.

Handhavingsprocedure
Villamedia schrijft dat er richtlijnen zijn beschreven in een interne mail van wethouder Maria van Doorninck. Deze is gestuurd aan collega’s van de stadsdelen. ‘Wij zijn in een handhavingsprocedure tegen City. Dan is het raar uitgebreid medewerking te verlenen. Ze krijgen wel de persberichten en we beantwoorden ook vragen daarover, maar gaan niet hele interviews geven’, aldus een woordvoerder tegen Villamedia.


Ongeadresseerd reclamedrukwerk

Amsterdam meldt op de eigen website over het blad City, dat het bij huishoudens wordt bezorgd die geen sticker op hun brievenbus hebben geplakt en daarmee aangeven geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen. City bestaat volgens de gemeente voor 88 procent uit reclame. De gemeente krijgt veel klachten van bewoners die het niet willen ontvangen.


Uitgever tekent protest aan
Volgens de uitgever van City overschrijdt de gemeente ‘grenzen van principes van openbaarheid van bestuur en vrije nieuwsgaring’. City houdt zich volgens de uitgever aan de regels. Er is bij de gemeente protest aangetekend tegen de gang van zaken.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul / projectleider
Dus de gemeente legt een extra straf op hmmm...
JaapvV / adviseur
'Vrije nieuwsgaring' is geen garantie dat je je nieuws ook krijgt. Er worden hier helemaal geen principes grensoverschrijdend geschonden.
Paul / projectleider
Maar de gemeente heeft hier twee petten op.



Handhaver en gemeentelijke overheid
Arnoud
Het gaat lekker met GroenLinks in het college van Amsterdam.

NOT.
Hans de Graaf / fractievz. VVD Langedijk
Linkse censuur n de Volksrepubliek Amsterdam.
Advertentie