of 59250 LinkedIn

Gelderse VVD wil alleen eerste klas reizen

De Gelderse VVD-fractievoorzitter Hans de Haan heeft donderdag de boosheid van landelijk partijvoorzitter Henry Keizer over zich afgeroepen door op Omroep Gelderland te zeggen dat zijn fractie alleen in de eerste klasse van de trein wil reizen.
11 reacties

De Gelderse VVD-fractievoorzitter Hans de Haan heeft donderdag de boosheid van landelijk partijvoorzitter Henry Keizer over zich afgeroepen door op Omroep Gelderland te zeggen dat zijn fractie alleen in de eerste klasse van de trein wil reizen.

Belastinggeld
SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren in Gelderland vinden het niet nodig dat Statenleden onlangs een reispas voor de eerste klasse hebben gekregen en willen dat de provincie die kaart omruilt voor de goedkopere tweede klasse. 
'Provinciale Statenfractie gaat over eigen beleid, maar niet 2e klas willen reizen is absoluut niet waar de VVD voor staat', twitterde Keizer. Even later liet de partij op Twitter weten dat de Gelderse VVD-leden nog maar eens goed moeten luisteren naar de recente speech van partijleider Mark Rutte. Daarin zei hij onder andere dat 'mensen die met belastinggeld betaald worden, goed moeten beseffen dat we dat met z'n allen moeten opbrengen.'

Fors bedrag

Statenleden in Gelderland hadden een ov-jaarkaart voor de eerste klasse. Die kaart is onlangs omgezet in een eersteklasreispas waarmee alleen reizen voor het Statenwerk kunnen worden gemaakt. Ook Gedeputeerde Staten en ambtenaren hebben nu zo'n pas. Dat scheelt de provincie een fors bedrag aan reisgeld per jaar. Volgens de VVD is daarmee genoeg bezuinigd. Wie in de tweede klasse wil gaan zitten, moet dat zelf maar weten, aldus De Haan.

Geschrokken
De Staten moeten formeel nog beslissen over het omzetten van de reispas. De van de commotie geschrokken De Haan liet donderdag weten dat de VVD toch zal instemmen met goedkopere passen, als de andere partijen dat willen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Anja (secretaresse) op
Wat een drukte. Gun die statenleden toch hun 1e klas kaartjes. Tweede Kamerleden krijgen ook allemaal een 1e klas trajectabonnement hoor.
Wat meer respect en waardering voor onze volksvertegenwoordigers zou geen kwaad kunnen !
Door johannes (adviseur) op
Altijd goed dat sommige leden het ware gezicht van de VVD laten zien.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Oh ja en @Linden; dit is misschien niet het meest boeiende maar wel een hele grote frustratie; het heeft iets te maken met integriteit of zo, weinig boeiend...?!?!?!
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
"..., als de andere partijen dat willen..."; ik zie plotseling weer heel sterk dat invulvakje ONGESCHIKT opkomen! Doe wat de rest van Nederland ook doet of zet de OV-pas standaard op 1e klas zodat de 2e klas weer behapbaar wordt! Daarnaast, wanneer je alsnog met je 2e klas pas, 1e klas wenst te rijden, gewoon bij betalen en dan vinden jullie wel weer een uitweg met een declaratie... Zo zijn er die met een carpoolauto van de zaak rijden wanneer ze een hele dag of meerdere hele dagen op een andere locatie zitten en standaard hun woon-werkvergoeding overgemaakt blijven krijgen, tja linksom of rechtsom, deze laag vindt wel een weg om geld over te houden. Waarom wordt de woon-werkvergoeding nog steeds niet overheidsbreed op basis van werkelijk gereden km vergoed; dat zou dit soort processen minder stimuleren! Gebruik carpool of piketauto -> geen woonwerkvergoeding!
Door Linden op
Heerlijk volk die Nederlanders. Wat kunnen we ons druk maken over niets. Als dit het meest boeiende is om je druk over te maken. Of is het zo ontzettend lekker met name voor de media om dit soort onbenulligheden zo uit te meten. Als je kijkt naar programma's over (wat heet) BN'ers en al die volmaakt onzinnige TV dingen, zou je dat wel denken.
Door Willem op
Haan? Driemaal kraaien? En dan zo'n reactie: "als de andere partijen dat willen". Je staat zelf toch ergens voor, lul?! Het echte besef dat je volkomen fout zit is er gewoon niet. Nee, de ware aard is hebzucht, arrogantie en eigenbelang.
Door henk op
De extra kosten betalen we uit:
- korting thuiszorg
- verlenging aow naar 70
- korting pgb
- etc.

En als dit niet lukt kunnen we er wel wat bijsjoemelen..... want daar zijn we goed in.

Ik vergeet nog te melden dat we niet 1e klas met arriva reizen omdat de verbindingen te traag zijn op het enkel spoor. Daar nemen we de taxi! (achterhoek)
Door Rex Rotary (Coördinator) op
Het electoraat van de VVD ontmoet je niet in de trein; die rijdt je van het zebrapad met hun Bentley. Dit is dus één van de redenen dat ik nooit van mijn leven op die partij zal stemmen.
Door de Goot op
@fritz: om het electoraat van de VVD te ontmoeten, moet je juist 1e klas reizen !
En naar de Auto-RAI of de HISWA gaan.
Door Fritz A. von Geusau op
Tja, je zou als volksvertegenwoordiger toch eens met je electroaat in aanrakingn komen. Brrrr. Niet aan denken.