of 64621 LinkedIn

Gelders Statenlid stapt op na misleiden demente vrouw

In 2013 pachtte hij een stuk landbouwgrond van de bejaarde vrouw, die hij goed kende. Toen die voor het Statenlid voordelige overeenkomst in 2016 aan het licht kwam, deden familieleden namens de ondertussen overleden vrouw aangifte. Het vertrek van de CDA'er wordt woensdag aan het begin van de Statenvergadering meegedeeld.
2 reacties

Een fractielid van het CDA in Provinciale Staten van Gelderland stapt woensdag op omdat hij is veroordeeld voor het misleiden van een demente, bejaarde vrouw. De pachtkamer van de rechtbank in Zutphen heeft in november een pachtovereenkomst tussen het Statenlid en de vrouw uit Wehl vernietigd, omdat de man had kunnen weten dat de vrouw geestelijk in de war was.

Onheuse bejegening
De CDA'er kwam al eerder in opspraak omdat hij als fractievoorzitter in de Doetinchemse raad ambtenaren onheus zou bejegenen. Die klacht liep toen met een sisser af. In 2013 pachtte hij een stuk landbouwgrond van de bejaarde vrouw, die hij goed kende. Toen die voor het Statenlid voordelige overeenkomst in 2016 aan het licht kwam, deden familieleden namens de ondertussen overleden vrouw aangifte. Het vertrek van de CDA'er wordt woensdag aan het begin van de Statenvergadering meegedeeld. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jhr Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Misschien moeten we hem zijn gedrag niet al te zeer kwalijk nemen, het kan gaan om spiegelgedrag vanwege beginnende alzheimer bij hem zelf... Het probleem lijkt ook in de politiek toe te nemen...
Door Jan Peter op
Laten we niet spreken van een "demente vrouw", maar van iemand die de ziekte dementie heeft. Iemand die kanker heeft, noemen we ook geen "kankerende persoon".